PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Correos no admet el carnet de conduir per identificar-se

La normativa és molt restrictiva quan es tracta de realitzar transaccions monetàries

Per JOSEP ROMERO

Una persona passeja per davant de l’oficina de Correus espanyol a Sant Julià de Lòria.
Una persona passeja per davant de l’oficina de Correus espanyol a Sant Julià de Lòria. | Tony Lara
Més d’un que hagi anat darrerament a qualsevol oficina de Correos espanyols de les set que hi ha a totes les parròquies del Principat s’haurà trobat amb la sorpresa que no l’han acceptat com a document identificatiu el carnet de conduir de qualsevol nacionalitat quan els tràmits tenen que veure amb alguna taxació econòmica. 
 
Tot i que la normativa es recull en un Reial decret del Govern espanyol amb data de 5 de maig del 2014, els despatxos postals fins a finals de desembre passat eren més flexibles i, en molts casos, acceptaven el permís de conduir. 
 
Ara el període de gràcia s’ha acabat i, per tant, aquest document no serveix per identificar-se per realitzar qualsevol transacció monetària. 
En canvi, si es tracta de certificats o lliurament de paqueteria, els empleats de Correos no hi posen masses problemes per acceptar la llicència per conduir. 
 
Tràmits a Andorra / A Andorra només hi ha tres documents oficials que tenen foto, són el passaport, la targeta de residència i el carnet de conduir. Per verificar la identitat de la persona també el passaport i el permís de conduir són vàlids per poder votar. 
 
Hores d’ara el Principat no disposa d’una normativa que reguli en quins casos s’ha de presentar una acreditació concreta per a la de gestió que es vulgui realitzar. A partir s’aplica, en certa manera, el sentit comú. Així, l’únic document que té validesa en tots els casos és el passaport o la targeta de residència que  no han d’estar caducats. Les fotocòpies no serveixen per identificar-se ja que poden ser falsificades. 
 
Pel que fa a les organitzacions benèfiques, clubs i associacions sense ànim de lucre, a banda de la documentació sol·licitada per a la resta de persones jurídiques, s’han d’identificar els responsables principals de la institució. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT