PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ningú cedeix terreny

Vencen Unicaja, Bilbao i Fuenlabrada per mantenir la Copa amb múltiples travesses fins a l’última jornada

Per Iván Moure

Stojanovski, a cistella passada deixant Balvin enrere, dissabte al Poliesportiu.
Stojanovski, a cistella passada deixant Balvin enrere, dissabte al Poliesportiu. | Emilio Prenas
És tan increíble com cert. Cap dels quatre equips que tenien el mateix bagatge que el MoraBanc Andorra i que mantenen les opcions de classificar-se per a la Copa del Rei va perdre ahir. Tothom vol lluitar per les dues places que queden fins a l’últim sospir, si cal. Han estat capaços de seguir el ritme que dissabte va marcar l’equip que dirigeix Joan Peñarroya en superar el Sevilla i tot continua igual que fa una setmana a la classificació: Unicaja sisè, MoraBanc setè, Bilbao vuitè i Fuenlabrada novè.
 
La tarda va ser llarga i va començar a les sis amb l’equip de Joan Plaza, que rebia el cuer i va viure una gran festa. 39 punts de diferència que el fan ser el clar favorit en cas de que l’average acabi decidint el top-7. Té un +53, seguit per l’equip tricolor, que amb el +19 de dissabte s’ha posat a zero (1.295 punts a favor i en contra).
 
El Bilbao, a les set de la tarda, era el següent en examinar-se i va patir de valent per sortir viu del Nou Congost contra un Manresa que es desinfla a poc a poc. Els homes de negre, doncs, continuen vius després d’un desplaçament complicat i ara mateix és qui més opcions té d’entrar al top-7, vist els rivals en l’última jornada de la primera volta.
 
I a dos quarts de vuit va començar el partit de la sorpresa de la jornada. El Fuenlabrada va derrotar el Reial Madrid i allà està, aguantant amb vuit victòries i vuit derrotes.
 
Per sota, a una victòria, manté les mínimes esperances l’UCAM Múrcia, que es va imposar a l’Estudiantes. Fiatc Joventut, que va caure a casa contra el pròxim rival del MoraBanc, el Baskònia, es queda sense opcions de jugar la Copa com també l’ICL Manresa en perdre contra el Bilbao.
 
El Tenerife també va vèncer al  Fontes do Sar però el Río Natura Monbus Obradoiro podrà utilitzarà la condició d’organitzador per ser a la seu de la Corunya del 18 al 21 de febrer que, per cert, ja ha penjat el cartell de ‘no hi ha entrades’. 
Es presenta, doncs, un pròxim cap de setmana d’infart i en el qual tots els partits es disputaran el diumenge a les 12.30 hores excepte l’Estudiantes-Gran Canària, que serà a la tarda.
 
BARÇA-VALÈNCIA PER TDP / L’únic partit en obert serà el Barça-València, per Teledeporte. La resta, tots pel Canal + i/o Yomvi. El MoraBanc, com ja és sabut, visita la pista d’un Baskònia que porta nou victòries seguides. Caldrà parar atenció també a l’Unicaja, que visita la pista del Reial Madrid, el Bilbao rep a Miribilla l’Obradoiro –l’únic que juga a casa–, el Fuenlabrada viatja a la pista del Saragossa i el Múrcia juga a Tenerife.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT