PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bomosa i Acana porten una vintena de gossos a l’Illa

La trobada serveix per establir un primer contacte entre gos i persona interessada

Per El Periòdic

Diversos nens acaronen uns gossos en la jornada d’adopcions.
Diversos nens acaronen uns gossos en la jornada d’adopcions. | ana / B.N.
Per tercer any consecutiu, la Fundació Bomosa, conjuntament amb l’Associació Canina d’Andorra (ACANA), va organitzar la tercera jornada d’adopcions de gossos. Durant la jornada, que es va celebrar al centre comercial Illa Carlemany, tots els visitants interessats a adoptar un gos van poder conèixer els diferents gossos que actualment resideixen a la gossera, així com les diferents tasques que realitza la fundació organitzadora. Quant a l’objectiu que persegueix la tercera jornada d’adopcions, tot i recalcar que «és bastant difícil establir xifres, ja que les possibles adopcions es materialitzen a partir de les dues setmanes següents», el cap de projectes de Bomosa, Pol Fortuny, va assegurar que si se superen les quatre adopcions de l’any passat, «ja ens donarem per més que satisfets». 
 
D’aquesta manera, Fortuny, va comentar que el més important és donar a conèixer tots els gossos que resideixen actualment a la gossera o bé estan amb famílies d’acollida i va afegir que «la jornada serveix per establir una primera pressa de contacte entre el gos i la persona interessada».
 
Pel que fa al procés d’adopció, Fortuny va recalcar que «des de Bomosa sempre intentem que el pas per la gossera sigui el menys traumàtic possible» i, per tant, «sempre que es pot, es busca una família d’acollida perquè s’encarregui del gos de forma temporal». Respecte a les xifres actuals, Fortuny va celebrar que «cada cop va disminuint més la xifra de gossos que es troben a la gossera» i en aquest sentit va detallar que «fa tres anys teníem una vuitantena i actualment, hem de sumar els gossos que resideixen a la gossera i els que es troben amb famílies d’acollida, per arribar a la vintena». «Avui dia la gossera compta amb dotze gossos i aquest nombre és un mínim històric», va admetre.
 
En relació a la predisposició ciutadana envers l’adopció, Fortuny va assegurar que «hi ha molta gent que s’apropa per rebre informació» i va remarcar que «ha de ser així, ja que òbviament es vol fomentar l’adopció responsable» i, per tant, «evitar qualsevol tipus d’adopció impulsiva és una de les nostres prioritats». En aquest sentit, el cap de projectes de Bomosa va indicar que «cada gos és un món i cada família també» i va afegir que l’objectiu és trobar el perfil de gos que millor s’adequa a les condicions de cada família. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT