PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martí va vetar Ferrer per negociar les transferències comunals

L’exministra creu que el seu alt coneixement de la realitat de les corporacions no va interessar a DA

Per josep romero

| TONY LARA
Rosa Ferrer, exministra de Salut, Afers Socials i Ocupació,creu que el cap de Govern va fer un pas enrere en el darrer moment i no va complir la paraula donada en la seva promesa perquè es fes càrrec de la cartera ministerial de Relacions Institucionals, una vegada celebrades les eleccions generals del mes de març passat. 
 
Per a l’excònsol major d’Andorra la Vella «potser no interessava a la pràctica perquè coneixia molt la realitat comunal després d’estar al capdavant d’una corporació amb unes característiques molts específiques com és la de la capital». La també exministra considera que els demòcrates «a l’hora de la veritat no volien saber quina era la meva visió sobre la situació dels comuns». 
 
Tot i que considera positiu els seus vuit mesos al davant del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, assegura que en relacions institucionals «em podria haver sentit més còmoda perquè podia aportar molt a les corporacions comunals». I en aquest sentit pensa que «des de l’Executiu es podia haver treballat conjuntament amb els comuns per tal d’optimitzar tots els recursos i reordenant el tema competencial dins del marc de la Constitució perquè encara hi ha recorregut». No va poder ser i «en sap greu que al final no hagi pogut fer res».
 
SALUT, BENESTAR I OCUPACIÓ/ L’exministra valora la feina feta en Ocupació després que hagi pogut implementar tots els programes que tenen com a objectiu la lluitar contra la desocupació, i especialment destaca «el treball amb l’empresa privada per ocupar el màxim nombre de persones possibles en situació d’atur».
 
En relació a la cartera de Salut i Benestar valora la seva experiència «i a la que vaig dedicar moltes hores per no ser coneixedora de la matèria». Se sent especialment satisfeta pel desplegament de la Llei de Serveis Socials i del conveni de la ONU en relació als discapacitats. 
 
En l’àmbit sanitari en la seva herència destaca haver engegat el Pla Nacional 2020 amb «un procés que va ser participatiu» i que, després d’haver ser aprovat el desembre passat pel Consell de Ministres, ara haurà de passar pel tràmit parlamentari, una vegada el Consell General hagi aprovat el mes de febrer el pressupost de l’Estat d’aquest any. En el seu llegat també considera molt positiu deixar acabada la Llei de deures i drets del pacient, regula la història clínica digital, i els de les persones en relació a la recerca. D’altra banda va fer possible el reglament dels criteris de participació dels professionals en el sistema públic de salut i accedir-hi a la CASS. 
 
ELS PROFESSIONALS/ Ferrer també manifesta la seva complaença per la «gran predisposició al diàleg entre la institució i el sector privat amb ganes de fer que el sistema sigui sostenible». I el diàleg, en aquesta línia, «ha estat molt franc amb els professionals que estan molt implicats en la reforma sanitària».
L’exministra espera que tot i que no hi ha cap compromís adquirit confia que «el projecte tiri endavant amb el nou titular de Salut» ja que puntualitza «seria bo la seva continuïtat per no perdre més temps». Ferrer va reprendre la feina feta per la seva antecessora, Cristina Rodríguez, i, va posar els fonaments d’un projecte que «no era meu però que compartia» 
 
La seva trajectòria encara no es pot donar per tancada perquè, com diu ella mateixa, «m’agrada i gaudeixo de la política». Rosa Ferrer, continuarà... 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT