PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Dissabte és el dia clau per veure el cometa Catalina

Per seguir l’astre des d’Andorra cal pujar fins als cims més elevats

Per ESTEFANIA GRACIA

Imatge del cometa Catalina.
Imatge del cometa Catalina. | JOSÉ J. CHAMBO
Els aficionats a l’astronomia i curiosos del món estel·lar podran veure durant la matinada de dissabte el cometa Catalina en tot el seu esplendor, ja que cap a les dues de la nit serà el moment clau, perquè l’astre estarà més proper a la terra i per tant, serà molt més visible.

Per poder veure el cos des d’Andorra, els interessats hauran de pujar a les muntanyes més altes i mirar l’astre a través de prismàtics o un telescopi, «ja que a simple vista no serà molt visible, doncs cal esperar una magnitud próxima a 6,2, i a no ser que s’estigui en un punt molt alt, gairebé no es podrà apreciar», segons ha destacat l’astrònom Miquel Sistach.

Coordenades / Per localitzar al Cometa Catalina fàcilment, Sistach ha comentat que dissabte es pot prendre com a referència l’estrella Alkaid m1,8 (l’última de l’Ossa Major), ja que el cometa passarà pel costat a una distància de dos graus a l’oest. Tot i això, la magnitud de les estrelles de la constel·lació oscil·la entre l’1,5 i el dos, fet que dificulta encara més la visió del cos a simple vista.

Tanmateix, diumenge es continuarà veient el cometa però amb menor intensitat, ja que el cos seguirà pujant a mig camí de Mizar m2,3 de l’Ossa Major i es trobarà a uns dos graus a l’est de M101.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT