PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els sindicats volen negociar conjuntament amb el Govern

Les majors preocupacions són el pla de pensions, les eleccions de la mútua i la reforma sanitària

Per ESTEFANIA GRACIA

Reunió dels representants dels sindicats de l’Administració, ahir.
Reunió dels representants dels sindicats de l’Administració, ahir. | ANA / B. N.
La Comissió Consultiva de l’Administració pública es va reunir ahir per posar en comú els temes més candents que actualment preocupen als sindicats i posar sobre la taula un mateix discurs, «per donar així un missatge unitari al ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i mostrar quines són les preocupacions que més ens afecten i que tots hem de defensar en conjunt», així ho va assegurar ahir després de la reunió el secretari general del Síndicat d’Enssenyament Públic (SEP), Gregori Gutiérrez.

Tanmateix, el portaveu va puntualitzar que en aquests moments els temes que més preocupen als sindicats són sobretot «les diverses modificacions i noves implantacions del pla de pensions, la data de les eleccions de la comissió de la mútua –ja que fa temps que les demanem i encara estem esperant a que es realitzin– i les reformes que s’apliquin en la salut pública, aquests serien els principals».

A partir del proper dimarts, Alcobé rebrà als diferents sindicats de l’administració per discutir i escoltar quins són els punts que més neguitegen als grups socials. D’aquesta manera, el ministre es reunirà amb cada representat dels sindicats i posarà de manifest quines solucions o a quins acords es pot arribar en cada reclam. Tot i que aquesta primera trobada «serà una presa de contacte, ens servirà primer per poder explicar les nostres inquietuds». «Segurament farem més trobades posteriors», on es podrà seguir amb els plantejaments i les solucions que s’exposin.  

D’aquesta manera, en un principi els sindicats no faran cap demanda específica, es centraran en exposar les inquietuds particulars i comunes de cada sector i esperaran a conèixer els calendaris d’actuació que es marca Govern.

La Plataforma Sindical agrupa policies, bombers, banders, cos general, personal penitenciari i treballadors d’ensenyament. Per aquest motiu, tot i tenir cada agrupació els seus interessos principals, els col·lectius han decidit reunir-se per posar en comú les afectacions conjuntes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT