PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Font Blanca, a punt per al tret de sortida a la Copa del Món

La cita inicial del màxim circuit té els traçats «espectaculars» i els equips instal·lats, entre ells el reclam Kilian Jornet

Per Iván Moure

Kilian Jornet (esquerra) i Aleix Espargaró, després de fer el reconeixement del traçat de la individual de la Font Blanca, dimarts a Arcalís.
Kilian Jornet (esquerra) i Aleix Espargaró, després de fer el reconeixement del traçat de la individual de la Font Blanca, dimarts a Arcalís. | FACEBOOK
Les nevades del diumenge passat per sobre dels 2.200 metres van acumular gruixos importants a Vallnord que, amb la tasca de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha deixat els recorreguts de la Font Blanca 2016 en unes condicions ideals. «Espectaculars», segons va detallar Carlo Ferrari, per poder gaudir de la primera cita de la Copa del Món ISMF 2016.
 
El director tècnic de la FAM i arquitecte dels traçats de la cursa individual de dissabte a Arcalís i de la vertical de diumenge a Arinsal va assegurar ahir a aquest rotatiu que les prediccions per al cap de setmana no són del tot òptimes: «Sembla que hi hauran fortes ventades, però l’any passat ja ens vam trobar amb això i sabem de què va, està tot controlat». Amb tot, també s’espera que de neu no en caigui gaire i la idea és mantenir els recorreguts originals, tot i que hi ha un pla B: «Per a la vertical no cal cap alternativa i per a la individual, si el dia de la cursa, la meteorologia és pitjor del que esperem, tenim variants per retallar».
 
Les traçades ja estan marcades des de fa uns dies i les diferents delegacions dels països que s’hi donen cita han arribat al llarg de la setmana. Entre ells Espanya i el més mediàtic de tots els corredors, Kilian Jornet, que va arribar a Andorra el dilluns passat procedent de Chamonix (França), on va fer escalada durant uns dies preparant-se mentalment per a la temporada d’hivern que està a punt de començar a nivell competitiu. Dimarts se’l va poder veure entrenant i reconeixent el recorregut juntament amb el pilot de MotoGP resident al Principat Aleix Espargaró (veure foto), igual que ahir amb l’equip nacional espanyol. Altres com l’italià Antonioli –tercer en la individual de l’any passat– o la sueca Emilie Forsberg –referent en curses de muntanya inscrita a la vertical– també han estat aquests dies estudiant el traçat d’una primera cita que aplegarà 108 participants en cadascuna de les dues distàncies.
 
Andorra no té cap problema d’infermeria i tindrà tot l’equip a disposició de Marc Pimienta, qui va assegurar: «Estan tots forts mentalment i de salut». L’objectiu, segons el seleccionador, serà el mateix per a tots: «Acabar a un 17% del primer o, en el cas dels homes entrar en el top-30 i en el de dones, en el top-12».
PUBLICITAT
PUBLICITAT