PUBLICITAT

Andorra la Vella

Estadística cedirà informació a l’Actua Tech per al Big Data

El clúster ja obté informació de FEDA, d'Andorra Telecom i de l'OBSA

Per M.C.

Tot assegurant que la informació estarà limitada al desenvolupament del projecte que Actua Tech té en mans i que, per tant, «es preservarà la intimitat», el ministre portaveu va fer pública ahir la signatura d’un conveni entre la fundació i el servei estadístic de l’Executiu.
 
Els ministres reunits ahir en consell van aprovar la signatura del Conveni de col·laboració per la coordinació estadística entre ActuaTech i el departament d’Estadística, una firma que permetrà el subministrament de dades per part d’aquest darrer ens destinades al desenvolupament del Big Data, projecte en què es troba immersa Actua –amb la col·laboració del MIT (Massachusetts Institute of Technology)- i que s’està elaborant en la carrera per a fer d’Andorra un Smart Country. 
 
Un subministrador compartit entre dites parts contindrà dades relacionades amb el comerç exterior, sobre l’entrada de vehicles i comerciants, però també sobre la població, entre altres informacions que també se cediran. 
 
A banda d’Estadística, Actua Tech ja es veia anteriorment beneficiada amb dades de les parapúbliques FEDA i Andorra Telecom, a més de les facilitades per l’Observatori de la Sostenibilitat (OBSA). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT