PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La majoria del Comú d'Andorra la Vella valora si s’ha d’eliminar la societat de turisme Turecav

Carmona dubta de la seva transparència i Minguillón en defensa els resultats

Per E. J. M.

Els cònsols de la capital, Marc Pons i Conxita Marsol, ahir.
Els cònsols de la capital, Marc Pons i Conxita Marsol, ahir. | TONY LARA
La societat pública de promoció turística d’Andorra la Vella, Turecav, podria desaparèixer. La cònsol major, Conxita Marsol, va anunciar ahir, durant la primera sessió de consell de comú del nou mandat, que «no sabem si mantindrem la societat». Marsol va aclarir que «no ho tenim clar, no hem tingut temps d’estudiar-ho, pensem que per algunes coses pot funcionar però no veiem clar amb quina finalitat s’ha creat. El més probable, però, és que continuï ja que facilita un tipus de contractació més urgent». La cònsol va insistir en què el nou equip de govern vol actuar amb la «màxima transparència i concurrència».

La cap de l’oposició, Dolors Carmona, del PS, va coincidir en què «cal revisar l’objectiu de la societat» i que «els procediments i terminis de Turecav no han estat sempre els més adients i han de ser més transparents».

Per la seva part, el conseller de l’oposició Jordi Minguillón (Cd’i+Ld’A), que quan es va crear Turecav era el cònsol menor de la parròquia, va puntualitzar que Turecav és «la mateixa fórmula que Andorra Turisme i el Ministeri de Turisme, com funciona a moltes ciutats del món». Minguillón va argumentar que «els resultats obtinguts durant aquests anys han donat per bo el sistema».

D’altra banda, ahir es van constituir les conselleries i les comissions de treball. Marsol va anunciar que es constituirà una comissió ad hoc «per tractar de la limitació de transferències i competències i volem que en formin part tots els membres del comú, majoria i oposició». La junta de Govern la formen els vuit consellers de DA, l’interventor comunal serà Joan Obiols i el secretari general, que va jurar ahir el càrrec, és Jordi Pui.

Les noves conselleries i consellers delegats

Conselleria de Joventut, Cultura, Esports i participació Ciutadana: Marc Pons, cònsol menor.

Conselleria de Serveis Públics i Circulació: Miquel Canturri.

Conselleria de Promoció Turística i Comercial: Mònica Codina.

Conselleria de Finances, Comptabilitat i Administració: Maica Nin.

Conselleria de Social: Ester Vilarrubla.

Conselleria d’Urbanisme i Aparcaments: Josep Antoni Cortés.

Conselleria de Medi Ambient i Noves Tecnologies: David Astrié.

La cònsol major, Conxita Marsol, assumeix la gestió de recursos humans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT