PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Marsol insisteix que no hi va haver intent de pacte amb Ld’A

Cinca reitera que el comitè no va ordenar les converses amb els liberals per anar junts a les comunals

Per E. J. M./ M. C.

Els consellers del Comú d’Andorra la Vella, majoria i oposició, durant una votació, ahir.
Els consellers del Comú d’Andorra la Vella, majoria i oposició, durant una votació, ahir. | TONY LARA
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va repetir ahir per enèsima vegada que en cap moment ha fet «cap moviment per pactar amb Liberals d’Andorra (Ld’A), no ha estat mai en la meva boca». Quant a les manifestacions dels liberals en què afirmen que el comitè parroquial de Demòcrates per Andorra (DA) es va reunir amb ells per intentar tancar un acord per presentar-se junts a les eleccions comunals, Marsol va mantenir no tenir-ne «cap constància» perquè «no he assistit a cap reunió del comitè de DA en què es parlés de fer un pacte amb liberals. No he assistit a totes les reunions, però me n’hauria assabentat».

La cònsol major va tornar a explicar que ella era l’única de DA que va apostar per mantenir el pacte amb Coalició d’independents (CD’i), el partit liderat per Rosa Ferrer i de l’excònsol de la capital, Jordi Minguillón. «Em vaig quedar sola, i reconec que els meus companys de partit tenien raó, que hauria estat un error mantenir el pacte», va confessar Marsol. «Jo volia el pacte perquè encara era consellera general, i pensava en l’estabilitat del Consell General i del Govern», va afegir.

Quant a l’inesperat pacte entre Ld’A i CD’i per fer llista conjunta a la capital per les eleccions comunals, la cònsol va insistir que DA pensava que «Ld’A anava sol, no esperàvem el pacte entre ells, perquè encara negociàvem amb Cd’I. Finalment vam decidir anar sols, amb un grup d’independents, i els electors ens han fet confiança», va concloure.

L'OPINIÓ DE CINCA / En el mateix sentit que Marsol es va expressar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en qualitat de membre del comitè parroquial de DA d’Andorra la Vella, que va clamar que «des de les reunions no es va ordenar ningú parlar amb liberals». El membre de DA va argumentar que en el comitè «cadascun posa sobre la taula les seves propostes», tot i que va admetre que «és evident que durant la fase preelectoral –i abans– es mantenen converses, però aquestes només agafen cos un cop es formalitzen». Cinca va voler tancar el tema considerant que «donar més tombs a això em sembla absurd».

Quant al trencament del pacte entre DA i Cd’i a la capital, Cinca va voler destacar «els fets»: «El temps ha demostrat que hi havia opcions millors que la que ells [Cd’i] proposaven. Ens hauria agradat que la nostra candidatura hagués comptat amb Cd’i perquè hauria posat en relleu el treball fet en conjunt, però cadascun vam fer el que vam creure convenient». Per concloure, Cinca va expressar: «Em sento plenament satisfet de la candidatura, i més tenint en compte el resultat i el fet que sóc membre del comitè local».

FERRER, «DOLGUDA» / Quant a les declaracions de l’exministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, que va dimitir després del trencament del pacte entre DA i Cd’i a la capital, el ministre portaveu va defensar que «al Govern ningú profereix amenaces a ningú», en resposta a unes insinuacions de Ferrer en què deia que des de l’Executiu se l’havia amenaçat des del Govern. Cinca va considerar que «el que hagi pogut dir és l’opinió personal d’una persona dolguda que no ha pogut acabar la tasca que se li havia assignat al Govern i, per tant, se’m fa difícil valorar les seves valoracions». Amb tot, el ministre va reconèixer «la professionalitat de Ferrer».

Finalment, l’excònsol major de la capital, Jordi Minguillón, va defensar Ferrer i el partit del qual tots dos en són membres destacats: «Cd’i continua com a coalició, seguim fent política, i jo encoratjo Ferrer en les nostres reunions. El que hi ha hagut és un trencament de paraula i de compromisos entre altres forces polítiques, com ha quedat ben demostrat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT