PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’hospital vol l’excel·lència

La direcció del SAAS inicia el procés per demanar l’acreditació de la Joint Comission

Per ESTHER JOVER MARTIN

Els doctors Ignasi Barrachina i Jordi Mauri, d’Ubicue Salud, i el director general del SAAS, Lluís Burgués (a la dreta), ahir en la roda de premsa a la Clínica Verge de Meritxell.
Els doctors Ignasi Barrachina i Jordi Mauri, d’Ubicue Salud, i el director general del SAAS, Lluís Burgués (a la dreta), ahir en la roda de premsa a la Clínica Verge de Meritxell. | TONY LARA
A per l’excel·lència i el reconeixement internacional. El director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Lluís Burgués, ha anunciat que l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (HNSM) va a per l’acreditació de qualitat sanitària de més prestigi internacional: la de la Joint Comission Internacional. Per poder demanar el segell de qualitat, el SAAS ha contractat l’empresa Ubicue Salud perquè durant els pròxims 18 mesos piloti el centre hospitalari cap al seu objectiu. Durant els pròxims dos mesos, el personal de l’HSNM serà informat dels criteris de la Joint Comission i l’empresa contractada (per 47.000 euros) realitzarà un primer informe de diagnòstic per avaluar els punts forts i febles del centre.

«Volem posicionar la qualitat de l’HNSM en l’àmbit internacional», va clamar ahir Burgués. L’obtenció de l’acreditació suposa «el compromís i la garantia del compliment dels requisits internacionals». Ubicue Salud indicarà quin és «el conjunt d’accions que hem de fer per sol·licitar l’acreditació», va afegir el director general del SAAS. L’objectiu és demanar la inspecció de la Joint Comission l’octubre del 2017, però si l’empresa assessora considera que el centre no està preparat l’aconsellarà ajornar la demanda d’acreditació fins a estar segurs que compleix els més de 1.300 estàndards que exigeix l’agència de qualificació.

Els estàndards es classifiquen en 13 capítols que, alhora, es divideixen en aquells que es dirigeixen a l’atenció als pacients i en els que incideixen en l’organització de l’hospital. «Els avaluadors de la Joint Comission s’ho miren tot al detall», va advertir el doctor Ignasi Barrachina, d’Ubicue Salud, «complir els estàndards dóna credibilitat internacional. Obtenir l’acreditació vol dir que podem confiar plenament en aquell hospital». «No s’admet ni un sol incompliment», va puntualitzar el doctor Jordi Mauri, també de l’empresa assessora.

NOVA CULTURA DE TREBALL / Després de la fase d’avaluació, el personal de l’HNSM podrà incidir, punt per punt, en tot allò que calgui millorar i en adoptar els processos de treball que requereix la Joint Comission. A més, paral·lelament, s’aniran implementant les mesures necessàries, des de compra de material a canvis en el vestuari de treball. «Tot això forma part de la reforma sanitària, perquè l’objectiu és millorar la qualitat i redistribuir millor els recursos», va aclarir Burgués. A més, «iniciar el procés per demanar l’acreditació implica un treball més coordinat, més treball intern. Hi haurà una modificació de la cultura interna de funcionament», va avisar.

Amb l’obtenció del segell de qualitat, però, no n’hi haurà prou ja que la Joint Comissions fa avaluacions cada tres anys per mantenir l’acreditació, per tant, el SAAS buscarà l’excel·lència permanent. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT