PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alerta meteorològica pel fort descens de les temperatures

El servei del Govern anuncia via web nevades per demà, així com una notable caiguda del termòmetre

Per El Periòdic

Mobilitat obligarà a l’ús d’equipaments especials els propers dies a partir de les parròquies altes.
Mobilitat obligarà a l’ús d’equipaments especials els propers dies a partir de les parròquies altes. | Tony Lara
Demà tornen les nevades però la caiguda del mercuri s’ha començat a fer palesa avui a l’ambient i es farà abastament més notable de cara al cap de setmana. Segons va advertir ahir el web del servei governamental de meteorologia,el país es troba en alerta en existir «un perill important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per les activitats usuals». Aquest rotatiu no els pot concretar aquests riscos en no haver rebut resposta per part de l’Executiu a la petició d’informació meteorològica. 
 
La caiguda de les temperatures es preveu forta de cara al proper dissabte. Els termòmetres passaran dels 5 graus de màxima a trobar-se únicament un punt per sobre del positiu. Si bé meteo.ad anuncia per demà nevades «que en general haurien de ser febles» i que «a les muntanyes del nord poden ser localment moderades», tant Météo France com eltiempo.es anuncien pluja per a la jornada de dijous. Pel que fa al final de setmana, ambdues pàgines dels països veïns preveuen un descens important que situarà les temperatures en nivell negatius d’entre -1 i fins a -7 graus. Sobre l’augment del fred, totes tres fonts coincideixen en apuntar el divendres com a punt de partida de les gelades.
 
Tot i les baixes temperatures, no s’esperen, segons meteo.ad, precipitacions per a dissabte, que sí que tindran lloc el diumenge. Météo France i diversos webs meteorològics espanyols sí apunten a nevades ja des del dissabte.
 
Precaució a la carretera/ L’àrea de  Mobilitat i Transport Públic de Govern ja advertia ahir mitjançant la xarxa de la necessitat de fer ús d’equipaments especials a partir del Tarter. Aquesta obligatorietat es repetirà previsiblement els propers dies i s’expandirà fins a les valls del nord, a partir de Llorts. 
 
Optimisme a les pistes/ Les previsions meteorològiques per al cap de setmana porten a les estacions a augurar unes bones jornades.
De fet, Grandvalira va anunciar a través d’un comunicat la millora de les condicions de neu i l’ampliació de la superfície esquiable. Tot i que aquests dies el domini de les valls d’orient ja és l’estació amb més extensió esquiable de tota la Península Ibérica, la cosa es preveu que millori: actualment, el domini andorrà posa a disposició dels esquiadors 164 km repartits en 102 pistes, i es preveu que la superfície esquiable s’ampliï a finals de setmana gràcies a les precipitacions en forma de neu caigudes durant les darreres hores i a l’arribada de noves nevades en les properes hores, segons exposen a través d’un comunicat. I segueix celebrant que ara mateix, el domini registra uns gruixos entre 25 i 60 cm i s’espera que les quantitats de neu acumulada puguin augmentar. Sobre les connexions, asseguren que tots els enllaços de l’estació es mantenen oberts, així com pràcticament la totalitat de les instal·lacions que ofereix als seus clients del domini esquiable.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT