PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

11 persones detingudes en la campanya d’alcoholèmia

Els controls preventius s’han realitzat entre l’11 de desembre i el 9 de gener

Per E. J. M.

Un conductor realutza una prova d’alcoholèmia.
Un conductor realutza una prova d’alcoholèmia. | EL PERIÒDIC
La Policia ha detingut un total d’11 persones per conduir amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa al codi penal durant la campanya de controls preventius que ha realitzat entre les set de la tarda de l’11 de desembre fins a les set del matí del 9 de gener. Durant aquest període hi ha hagut més persones detingudes per conduir sota els efectes de l’alcohol però no formen part de la campanya preventiva.

Els primers detinguts ho van ser el 12 de desembre a la matinada, en què van ser interceptats dos homes de 46 i 29 anys que van donar un resultat positiu d’1,57 grams d’alcohol per litre de sang i 1,77 g/l, respectivament. El 18 de desembre hi va haver dos detinguts més, de 41 i 33 anys, que circulaven amb taxes  d’alcoholèmia d’1,57 g/l i 1,26 g/l, respectivament. El 21 de desembre va ser detingut un home de 55 anys amb una taxa de 0,94 g/l, i el dia 23, un conductor de 31 anys que circulava amb una taxa positiva de 2,24 g/l. El 29 de desembre va ser detingut un home de 37 anys amb una taxa d’1,02 g/l.

Durant el gener, hi ha hagut quatre detencions durant la campanya de controls de prevenció. El dia 5, un home de 48 anys que conduïa amb una taxa d’1,44 g/l, el dia 7, un conductor de 36 anys que va donar positiu amb 1,09 g/l, i el dia 8 van ser detinguts dos homes de 33 i 61 anys per conduir amb taxes de 0,98 g/l i 1,63 g/l, respectivament.

ELS LÍMITS DE LES TAXES / Segons l’article 124 de la Llei del Codi de Circulació, «la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,2 grams d’alcohol per litre de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors».

Quant al Codi Penal, l’article 268 estableix el límit punible de les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals i, per tant, els que superin aquests graus o es neguin a sotmetre’s a un control d’alcoholèmia cometen un delicte i són detinguts. Les conseqüències jurídiques de les infraccions per la via penal comporten condemnes de presó i de retirada i privació del permís de conduir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT