PUBLICITAT

Tradicions que no moren

  • Els cementiris estaven ahir plens de flors malgrat la pluja que va caure tot el dia
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dues persones visiten el cementiri antic d'Andorra la Vella, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Les tradicions són prou fortes per sobreviure al mal temps. És per això que, encara que l’afluència d’ahir als cementiris no va ser massiva com altres anys per culpa de la pluja que va caure intermitentment durant tot el dia, el fet és que els andorrans es van preocupar igualment que, per Tots Sants, nínxols i tombes lluïssin flors en memòria dels difunts.

Al costat d’aquest costum tan arrelat entre la població, hi ha el vessant més festiu d’aquesta celebració d’arrel religiosa. Tot i que la Castanyada té lloc normalment la vigília de Tots Sants, és a dir, la nit del 31 d’octubre, hi va haver parròquies que van continuar la festa l’endemà. Després que Encamp i la Massana fessin diumenge les seves respectives celebracions, inclosa una Castanyada popular al Pas de la Casa, ahir a la tarda va ser el torn de Canillo, que va oferir castanyes calentes a la plaça del Telecabina.

Val a dir que el fred del cap de setmana convidava a consumir aquest producte típic de la tardor. Les parades del carrer ho han notat en un augment de vendes, i és que els turistes que han vingut al Principat aprofitant el pont de Tots Sants –i que van provocar cues tant d’entrada com de sortida del país– buscaven en les paperines de castanyes una manera d’escalfar-se les mans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT