PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La CUP encara espera que Junts x Sí proposi una alternativa a Mas

Pau Lozano lamenta que el president vulgui controlar el procés

Per E. J. M.

Pau Lozano, militant de la CUP a l'Alt Urgell.
Pau Lozano, militant de la CUP a l'Alt Urgell. | JOSEP ROMERO
Mentre expiren les últimes hores per saber si Catalunya és cridada de nou a les urnes, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va difondre ahir un comunicat en què manté que continua «explorant totes les possibilitats» per trobar un «acord per donar continuïtat al mandat» sorgit de les eleccions del 27 de setembre, sempre que el presidenciable no sigui Artur Mas. «Entenem que Junts x Sí encara pot proposar un altre candidat», va recordar ahir el militant de la CUP a l’Alt Urgell Pau Lozano, que també és regidor a l’ajuntament de la Seu.

Com a militant de la CUP, Lozano va puntualitzar que «no volem que Mas desaparegui del mapa, que sigui conseller en cap si vol, però no volem que controli els tempos del procés». Lozano va argumentar que «Mas ha utilitzat el procés per als seus interessos personals» i «ha anat imposant factors per salvar-se ell i refundar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Ha debilitat l’estratègia independentista perquè Mas resta més que suma».

Lozano va admetre que el debat intern mantingut pels militants de la CUP ha estat «llarg» però va subratllar que «sempre hem estat clars». El resultat a la votació va ser majoria de no a donar suport a la investidura de Mas. «El procés assembleari és per estar-ne orgullós, ho hem decidit entre tots i totes», va matisar.

Al comunicat emès ahir, el partit explica que «la CUP-CC s’ha assegut a les reunions amb la idea de trobar un candidat alternatiu i disposada a escoltar totes les propostes. Conseqüentment, s’ha mostrat disposada a explorar compromisos en clau de governabilitat en base a la proposta d’acord cap a la independència, així com a assumir públicament una autocrítica sobre el procés de negociació. Tanmateix, i a hores d’ara, no podem constatar la mateixa voluntat política per part de la resta d’actors».

Per la seva part, la portaveu de CDC, Marta Pascal, va replicar al comunicat que és la CUP qui no es mou i segueix «excloent» Mas. «Ens sorprèn l’actitud de la CUP d’intentar excloure no ja el president, sinó el que representa i qui representa. Hem fet moviments i tenim la sensació que per part de la CUP aquesta voluntat de moviment no s’està produint», va declarar a Catalunya Ràdio. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT