PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vives visita Terra Santa en representació de la Conferència Episcopal Espanyola

El copríncep es desplaçarà aquesta nit a Orient Mitjà per donar suport a l’Església i als cristians vulnerables del territori

Per El Periòdic

Els bisbes que composen la coordinadora que aquesta nit viatjarà fins a Gaza per desenvolupar una missió de suport a l’Església a Terra Santa.
Els bisbes que composen la coordinadora que aquesta nit viatjarà fins a Gaza per desenvolupar una missió de suport a l’Església a Terra Santa. | conferencia episcopal espanyola
Després de rebre els nous cònsols i els representants comunals reelegit les passades eleccions del 13 de desembre, el copríncep episcopal es traslladarà aquest vespre a l’Orient Mitjà per desenvolupar-hi una missió de suport als cristians vulnerables, segons informa l’agència Europa Press.
 
L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, arribarà demà a Pròxim Orient per actuar com a representant de la Conferència Episcopal Espanyola a la reunió anual de la coordinadora de conferències episcopals d’Europa i d’Amèrica del Nord. Dit esdeveniment es desenvoluparà amb la finalitat de donar suport a l’Església a Terra Santa. Bisbes de tota Europa, així com de territoris d’Amèrica del nord i de Sudàfrica visitaran, des de demà i fins el proper  dijous, dia 14, les comunitats cristianes vulnerables de Gaza, Betlem i refugiats de Jordània.
 
Trobada amb els feligresos/ L’arqubisbe es trobarà demà a Gaza amb 14 membres més de la comunitat cristiana, que faran de portaveus de les conferències episcopals d’estats com Estats Units, Alemanya, Suïssa, així com un representant de la Conferència de Bisbes de les Conferències Episcopals de la Comunitat Europea i d’Escandinàvia.
 
El primer dels actes dels que participaran consistirà en la visita a la petita comunitat cristiana de Gaza. Un cop a la zona, seran partícips de la missa a la parròquia de la Sagrada Família i mantindran una trobada amb els feligresos. Posteriorment es desplaçaran fins a l’escola de les germanes del Sant Rosari per finalitzar la seva primera jornada a Terra Santa tot coneixent, de primera mà, diversos projectes per ajudar als ciutadans, nascuts després del conflicte que tenia lloc el 2014.
 
Amb aquesta visita, serà el tercer any consecutiu que els bisbes visiten la zona amb l’objectiu de fer costat a la petit comunitat cristiana que hi habita. En aquest sentit, i segons va voler ressaltar la Conferencia Episcopal veïna, durant els esdeveniments d’ara fa dos anys van morir a  la zona més de 2.000 habitants, d’entre els que cal lamentar 500 nens. 
 
Un terç de la població, a més, va ser desplaçada internament. Cal tenir en compte que la comunitat cristiana es composa, segons el detallat, de 2.500 persones, de les que al voltant de dues centenes 200 s’aixopluguen sota el catolicisme. 
 
Eucaristia a Betlem/ L’agenda dels bisbes es reprendrà a Betlem per a celebrar-hi l’eucaristia i visitar la comunitat cristiana de Beit Jala, que va patir pèrdues de terres i mitjans de subsistència després de l’annexió de la seva propietat per part d’Israel i l’ordre d’aquest mateix de construir un mur de separació a la vall de Cremisan aprovada el 2015.
 
Suport als refugiats/ L’agrupació que es desplaça per donar suport a l’Església a Terra Santa també visitarà Jordània. L’objectiu,, s’aproparan als refugiats de Síria i l’Iraq. Segons dades de les Nacions Unides, el nombre total d’asilats a Jordània és superior al milió de persones, la gran majoria procedents de Síria.
La coordinadora de bisbes, segons recorda Europa Press, es va establir per invitació de la Santa Seu per tal d’oferir ajuda a les comunitats cristianes del país del Pròxim Orient. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT