PUBLICITAT

El BP de De la Rosa és més ofensiu i encaixa menys gols

  • L'arribada del seleccionador ha fet recuperar la identitat i s'ha passat de la zona de descens a la de ?play-off'
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

L’arribada de Xavier de la Rosa a la banqueta del BP Andorra ha fet recuperar la credibilitat a un equip que estava cridat a lluitar per entrar entre els grans en la Divisió de Plata i que amb Jandro Álvarez va arribar a estar en zona de descens.

Si va ser una errada monumental fitxar un entrenador del perfil del lleonès, amb predilecció pel joc defensiu i al cotraatac quan la plantilla està feta per tot el contrari, també ha estat un encert monumental el retorn –amb el permís de la Federació Andorrana de Futbol que a l’estiu s’havia negat en rodó a que compaginés càrrecs– de l’home ideal, el que ja havia creat les bases del vestidor que hi ha avui i que es troba còmode pressionant a tota la pista i tenint la possessió de la pilota.

Diu el club que Jandro «va prometre» que adaptaria la seva manera de jugar a la plantilla que hi havia però una vegada va signar, va ser tot el contrari. Després de quatre partits, el passat 4 d’octubre, va ser acomiadat. No és que un sistema de joc sigui més vàlid que l’altre; simplement s’ha d’adaptar a les característiques d’un vestidor per fer-lo bo i aquesta és la gran errada que va cometre el lleonès.

La destitució, que estava cantada, va arribar amb temps suficient per refer la situació, tot i que l’equip es trobava immers en la zona de descens el retorn de De la Rosa ha capgirat la situació en tan sols cinc jornades. I és curiós perquè amb ell el conjunt tricolor torna a ser de clara vocació ofensiva però també ha encaixat menys gols. Ara, jugant així, és un equip més sòlid en tot i ha recuperat la identitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT