PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Una tradició arrelada i documentada pel fotògraf Fèlix Peig

El primer fotoperiodista va retratar la cavalcada de Reis de 1958

Per E. J. M.

Detall d’una de les fotografies de la visita dels Reis d’Orient el 1958.
Detall d’una de les fotografies de la visita dels Reis d’Orient el 1958. | ARXIU NACIONAL D'ANDORRA FONS FP / FÈLIX PEIG
El primer reportatge fotogràfic  que es conserva a l’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) és, ni més ni menys, que una cavalcada dels Reis d’Orient. La sèrie fotogràfica és obra de Fèlix Peig, i correspon al 5 de gener de l’any 1958. També és el primer reportatge que va realitzar Peig. Amb motiu del dia de Reis, l’ANA va difondre ahir, a través del seu perfil de Facebook, unes fotografies realitzades per Peig en què es pot veure la visita que els Reis d’Orient van fer al Principat fa 57 anys.

Fèlix Peig Ballart (Sabadell, 1917–Andorra la Vella, 2007) va ser el fotògraf no oficial del Consell General durant 30 anys (1953-1983), i va ser el primer fotògraf del país amb una visió de fotoperiodista. El seu llegat fotogràfic de més de 60.000 negatius –que actualment estan en procés de digitalització– mostra l’Andorra més política d’uns anys cabdals de l’evolució del Principat. Entre les imatges del seu fons també hi ha l’incendi que va destruir el santuari romànic de Meritxell l’any 1972 i l’accident del primer avió que va aterrar al país l’any 1956.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT