PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encontre virtual d’investigadors

L’Àrea de Recerca impulsa una xarxa a la plataforma de contactes professionals LinkedIN

Per E.J.M.

Captura de pantalla de la pàgina d’inici del Govern d’Andorra al portal de contactes professionals LinkedIN.
Captura de pantalla de la pàgina d’inici del Govern d’Andorra al portal de contactes professionals LinkedIN. | El Periòdic
A Andorra es fa investigació, i també hi ha molts investigadors del país que treballen fora, però, entre ells no es coneixen. Per fomentar la xarxa entre els investigadors, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va organitzar fa uns dies la segona Trobada d’investigadors del Principat d’Andorra, en què la tècnica de l’Àrea de Recerca del departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi, Margarita Ceña, va presentar la Xarxa d’investigadors d’Andorra impulsada al portal web de contactes professionals LinkedIN.
 
Ceña va exposar que l’objectiu del perfil és «connectar, visibilitzar, fomentar el debat, generar sinergies i crear comunitat». Dins del perfil de l’Àrea de Recerca del Govern que s’ha habilitat a LinkedIN s’han creat diferents subapartats perquè els investigadors puguin realitzar una cerca de contactes més acurada. Els grups que s’han obert corresponen a: ciències de la salut; ciències socials, humanes i educació; ciències de la terra i medi ambient; ciències econòmiques i jurídiques, i  ciències, enginyeries, arquitectura, matemàtiques i informàtica.

LinkedIN vs ResearchGate/ A l’hora de crear la xarxa de contactes entre investigadors, l’Àrea de Recerca es va plantejar si optar la plataforma LinkedIN o la ResearchGate, especialitzada en recerca. Amb tot, Ceña es va decantar per la primera opció ja que va fer una ullada i va constatar que el 62% de la comunitat científica andorrana té un perfil obert a LinkedIN.
 
Per tant, l’Àrea de Recerca vol aglutinar els investigadors tant andorrans com els que treballen en l’àmbit andorrà en una xarxa social que cada dia creix més. L’eina virtual ha de permetre els científics i investigadors a contactar entre ells i tothom relacionat amb l’àmbit està convidat a formar-ne part.
 
En la 2a Trobada d’investigadors, el ministre d’Eduació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va admetre que «tot i que Andorra no té tradició de recerca [el departament es va crear el 2005 i des del 2008 s’han doctorat sis persones] existeix una clara tendència a desenvolupar-la».
 
La xarxa LinkedIN impulsarà la voluntat amb què s’organitza la Trobada d’investigadors: «Agrupar els investigadors andorrans d’una forma distesa i informal per reflexionar sobre l’estat de la recerca al país, com s’organitza, com es desenvolupen les carreres dels investigadors... Però això n’és l’excusa, la idea és fer networking, que sorgeixen col·laboracions i que des del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior els puguem conèixer», va dir Jover.
 
El ministre va admetre que «hi ha molts andorrans, tant dins com fora del país, que estan fent recerca en els àmbits més diversos i, a més, recerca puntera» i, per tant, ha constatat la necessitat d’impulsar el suport a la seva tasca i de fomentar el networking. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT