PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Nomen: «La feina de Cinca no em mereix cap respecte»

Raiffeisen denuncia coaccions a tres empleats de BPA

Per ESTHER JOVER MARTIN

Eusebi Nomen, en una compareixença anterior.
Eusebi Nomen, en una compareixença anterior. | TONY LARA
El president de la cooperativa raiffeisen.ad, l’economista Eusebi Nomen, continua disparant dards contra el Govern i la manera com està gestionant l’afer BPA. «La feina del nostre ministre de Finances [Jordi Cinca] no em mereix cap respecte, ni tampoc el que li permeten fer el cap de Govern i el seu gabinet», va afirmar ahir. Nomen, a més, va criticar durament «el comportament estrany de les nostres institucions, com l’INAF, el Govern i el sistema judicial» a l’hora d’actuar davant d’altres casos de blanqueig de diners i capital procedent del terrorisme.

L’economista va revelar que ha tingut accés a «dossiers i informes» que evidencien estructures que no complien cap norma de prevenció contra el blanqueig i el terrorisme, i que no corresponen al cas BPA. En concret, Nomen va insistir en «un cas d’una entitat financera que fa nou anys que està en instrucció judicial i que segueix al calaix». «M’avergonyeixo de la nostra justícia», va afegir. Tot i que Nomen va evitar referir-se a cap altre banc que no sigui BPA, l’economista va alertar sobre la informació que ahir va publicar el diari El español, sobre els moviments dels comptes del clan Pujol.

Per tot això, el president de raiffeisen.ad opina que la pressió financera que rep Andorra des de fora és tan gran que Vall Banc, l’entitat pont que rep els saldos nets de BPA, no es vendrà a mitjans de gener. «N’estic convençut», va assegurar. «El comportament de les autoritats ha estat essencial per a l’agreujament de la situació i el sector financer de fora d’Andorra em diu que és impossible que una entitat financera de nivell compri Vall Banc i a un preu significatiu», va assegurar. Nomen va lamentar que  Vall Banc estigui condemnada o «a la liquidació o a ser venuda a un preu baix, després de retallar el valor dels actius, i que els preferentistes perdin el cent per cent del capital i els saldos de la clientela es vegin reduïts entre un 25 i un 30%».

De nou, Nomen va posar la cooperativa raiffeisen.ad com a l’única opció per salvar el que queda de l’entitat BPA: «Reestructuració, recapitalització o adquisició del negoci i/o dels actius i passius de BPA».

COACCIONS A TRES EMPLEATS / Mentre el vaixell s’enfonsa, Nomen critica que l’AREB (l’Agència de Resolució i Reestructuració d’Entitats Bancàries) «es dedica a fer la vida impossible de tres persones». Nomen va fer públic que tres empleats de BPA, que tenen un contracte de «teletreball», és a dir, que poden treballar des de casa o quan els requereixi l’entitat, «no han cobrat la nòmina de desembre, sense cap explicació». A BPA hi ha set persones en el mateix règim de teletreball, però les tres a les quals no se’ls ha ingressat el sou el dia 25 –data de cobrament mensual– són «socis de la cooperativa raiffeisen».

Raiffeisen.ad ha denunciat el plec de condicions per a l’adjudicació de l’entitat pont Vall Banc fixat per l’AREB, una demanda que ha estat admesa a tràmit, segons es va publicar ahir al BOPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT