PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

CdC aprova el pressupost 2016 de la Seu amb el suport d’ERC

Compromís vota en contra i presenta una proposta alternativa

Per EL PERIÒDIC

Roda de premsa de Jesús Fierro i Albert Batalla, ahir.
Roda de premsa de Jesús Fierro i Albert Batalla, ahir. | AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, van presentar ahir els pressupostos municipals per al 2016, que ascendeixen a més d’11.860.000 euros, una xifra pràcticament igual que la del 2015. Les partides socials, la promoció econòmica i la qualitat de vida de la ciutat són les tres grans prioritats dels comptes que es van aprovar anit a l’últim ple del consistori de l’any.

El pressupost consolidat de l’Ajuntament puja fins als 14.600.000 euros si s’hi inclou les partides destinades a la societat municipal HIULS (1.700.000), el Parc Olímpic del Segre (1.300.000), el Patronat de l’Emissora Municipal (260.000 euros, que inclou el pressupost de la Festa Major) i Turisme Seu (68.000 euros). D’altra banda, el pressupost total es preveu que arribi als 16.600.000 quan s’hi incorporin les inversions que es preveuen fer durant el 2016, per valor de 2 milions d’euros. L’alcalde va destacar que durant el nou any s’executarà la reforma de la plaça de Joan Sansa, amb la inclusió del 100% del pressupost del projecte, per un valor aproximat d’1 milió d’euros.

SUPORT D’ERC/ Batalla va avançar que han arribat a un acord amb ERC per a l’aprovació dels pressupostos i que s’ha inclòs totes les propostes que la formació republicana ha presentat, en considerar-les «adients i assumibles». L’alcalde va afegir que s’han celebrat comissions prèvies amb la participació de tots els grups i que s’ha incorporat també algunes de les propostes presentades pel grup de Compromís x La Seu, mentre que d’altres s’han descartat. Batalla va afegir que en els últims anys «la Seu ha fet un esforç molt important per sanejar els comptes municipals, perquè calia un Ajuntament musculat econòmicament per tal de poder fer les inversions que la ciutadania demanda».

EL NO DE COMPROMÍS / El grup municipal de Compromís x la Seu va votar en contra dels pressupostos del 2016 que l’equip de govern municipal va presentar ahir al vespre en l’últim ple de l’any. Compromís ho va anunciar unes hores abans de la celebració del plenari i va advertir que reclamaria «canvis als pressupostos del 2016 per tal de capgirar la situació de despoblació, envelliment i empobriment que viu la Seu».
Compromís afirma que la proposta de comptes presentada és «continuista, conformista i de resignació» i critica que «no conté cap inversió, com cap projecte ambiciós que ajudi dinamitzar la ciutat i a crear ocupació».
Compromís ha presentat una alternativa de pressupost 2016, amb una reorganització de l’ajuntament i diferents actuacions urgents. Entre les propostes hi ha el replantejament del funcionament de les societats municipals, especialment d’HIULS, recuperar les ajudes als clubs esportius, crear una partida pe ral projecte de la catedral com a patrimoni de la humanitat, reduir les quotes de la Llar d’infants i de l’IBI, crear un Pla de Xoc per al Centre Històric i augmentar les partides de suport als emprenedors.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va dir ahir que «la falta d’un projecte de ciutat i la mala gestió agreuja els problemes de famílies i les empreses».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT