PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Jaume Campmany exposa nous paisatges i racons urbans

La natura pirinenca i les ciutats és el tema preferit del pintor ordinenc

Per EL PERIÒDIC

El pintor Jaume Campmany amb alguns dels seus quadres exposats.
El pintor Jaume Campmany amb alguns dels seus quadres exposats. | EL PERIÒDIC
El pintor d’Ordino Jaume Campmany exposa una selecció de quadres en què retrata paisatges i llocs emblemàtics urbans del Principat. La mostra pictòrica es pot veure a Marcs Goya, que ofereix el seu espai per mostrar diversos artistes.

Campmany, com signa els seus quadres, es va graduar a l’escola la Llotja de Barcelona, on va rebre consells del pintor malagueny Félix Revello de Toro (1926), tot i que es considera «autodidacta». L’ordinenc es va traslladar a Madrid per exercir de director artístic i projectista en empreses dedicades a la decoració, però en cap moment va deixar la pintura i va participar en diverses exposicions. Després se’n va anar a les Illes Canàries, on va continuar amb la pintura i participant en mostres col·lectives. De retorn a Barcelona, ​va fer amistat amb el pintor Joan Abelló Prat (1922-2008). Campmany dedica a la natura la seva pintura, amb predomini pels paisatges pirinencs. A Andorra ha guanyat diversos premis de concursos de pintura.

Aquest estiu va participar a la primera edició de l’Ordino Jardins d’Art, però ho va fer sense competir perquè el seu estil, el paisatgisme, es troba fora de l’estil de les galeries que van atorgar el premi (Pilar Riberaygua i Mama Maria).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT