PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amb la colla, el menjar, millor ja preparat

Molts grups d’amics opten per celebrar l’arribada del nou any a casa i encarreguen els plats precuinats per evitar els fogons

Per E.J.M.

Uns plats preparats per a un càtering.
Uns plats preparats per a un càtering. | El Periòdic
La Vanesa i el Marc acostumen a celebrar l’arribada de l’Any Nou a casa, sopant amb la colla, i es reuniran una desena de persones. De cuinar, però, res de res, sinó que optaran per encarregar el menjar precuinat: només caldrà escalfar i servir. A més, l’import del sopar es divideix entre tots i sortirà a uns 30 euros per cap, amb beguda i bossa de cotilló inclosa. És la solució a la qual s’han abonat des de fa anys ja que trobar taula per una nit tan especial s’ha de fer amb molta antel·lació i, a més, eviten agafar el vehicle. Després del sopar, els raïms i les copes, potser acaben la vetllada en un local d’oci.
 
Cada vegada hi ha més colles i/o famílies que mantenen la tradició de sopar a casa per Fi d’Any, però després de tants dies de celebracions nadalenques i amb el que queda, opten per encarregar els àpats. Al Rebost del Padrí ja fa dies que no donen a l’abast i ja han tancat  el termini per demanar els plats precuinats per als dies 31 de desembre i 1 de gener. Si algú es desperta a darrera hora, encara pot ser que trobin algun plat de la carta. «La veritat és que les comandes han estat bastant per sobre del que esperàvem, tant per Nadal com per Cap d’Any», admet Pep Escolà, propietari del Rebost del Padrí. 
 
«Oferim diversos primers plats i segons plats, i les postres», aclareix. El xef Christian Zanchetta ha preparat una oferta variada, en què hi ha tant carn com peix. A la carta hi ha, entre d’altres plats, duo de foie gras natural mig cuit i salmó fumat casolà, 12,50 euros la ració; lasanya de llamàntol amb salsa escumosa de Porto i balsàmic, 16,50 euros; canelons casolans de carn d’olla, 0,80 euros la unitat; suquet de peixos de llotja, 14,50 euros; pollastre de gra farcit amb fruits secs, 10,00 euros; garrí al forn, 15,90 euros, i de postres, pastís de Sant Silvestre, de xocolata o fruita, 4,50 euros la unitat. 
 
La botiga de menjar per emportar Nostrum també ofereix l’oportunitat d’encarregar plats preparats per Cap d’Any i Reis. Entre l’oferta a escollir hi ha: crema de llagosta, 6 euros; brou de Nadal, 4 euros; ravioli de peix i marisc, 7 euros; canelons de diferents varietats, 1 euros la unitat; rap a l’americana, 10 euros; magret d’ànec, 8 euros; vedella amb bolets, 7 euros, i pollastre farcit, 15 euros, entre d’altres plats de la carta.
 
I si no han estat a temps de reservar el seu menú preparat per al sopar del dia 31 o el dinar del dia 1, sempre poden optar per anar a comprar i atrevir-se a cuinar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT