PUBLICITAT

la seu d'urgell

Es constitueix el Consell de la Gent Gran en la línia de la participació ciutadana

L’ens vol oferir «un espai que representi la pluralitat» dels avis de la localitat

Per El Periòdic

Uns avis al casal
Uns avis al casal | El Periòdic
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la constitució del nou Consell Consultiu de la Gent Gran. La creació de l’òrgan es va acordar en el plenari municipal celebrat el passat dilluns a la nit, amb 16 vots a favor i una abstenció.
 
La regidora de Gent Gran, Montserrat Bonet, va explicar que el nou consell vol seguir la línia de participació ciutadana encetada amb la creació, la legislatura passada, dels Consells Municipals d’Infància i de Joves. L’ens vol «oferir un espai que representi la pluralitat de de la gent gran de la Seu, permetre una millor comunicació amb l’Ajuntament, fer la gent gran partícip de les principals polítiques municipals que els afecten i permetre que facin arribar al consistori les seves inquietuds».
 
Des del grup de Compromís x La Seu, Paqui Gómez va donar la benvinguda al nou Consell, el qual espera que ajudi a dinamitzar un col·lectiu clau per a la ciutat, tenint en compte que l’Alt Urgell és una de les comarques amb més índex d’envelliment de Catalunya. Tanmateix, Gómez va proposar que l’òrgan es pugui reunir més sovint que les dues reunions anuals previstes inicialment. Des d’ERC, Xavi Munt també va incidir en la necessitat d’abordar l’augment del percentatge de gent gran a la comarca i les necessitats assistencials i sanitàries. De la seva part, el regidor de la CUP, Pau Lozano, va justificar l’abstenció pels dubtes sobre la utilitat real d’aquest nou instrument i perquè caldria plantejar si les decisions que prengui haurien de ser vinculants.
 
Integrants i objectius / Els components del Consell de la Gent Gran seran l’alcalde de la Seu, la regidora de Gent Gran, el regidor o regidora responsable de Participació Ciutadana, un regidor de cada grup polític amb representació municipal, un treballador de Serveis Socials del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, un representant de cada associació de gent gran de la Seu, un representant de l’entitat que gestiona la Llar de Sant Josep, un representant de la Fundació Sant Hospital, i un màxim de 2 persones significades pel seu treball. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT