PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Marsol es posa les piles per al pla de xoc

Minguillón diu que deixa la capital millor del que se la va trobar

Per ESTHER JOVER MARTIN

Conxita Marsol promet el càrrec de cònsol major davant del cònsol sortint, Jordi Minguillón, ahir.
Conxita Marsol promet el càrrec de cònsol major davant del cònsol sortint, Jordi Minguillón, ahir. | TONY LARA
Conxita Marsol, la flamant cònsol major d’Andorra la Vella, assegura que complirà amb tot el promès durant la campanya electoral: «Les primeres accions seran endreçar i il·luminar la parròquia, motivar el personal del comú perquè és fonamental per fer aquesta feina, i començar a treballar des del primer dia amb diàleg i amb transparència amb tothom». Marsol va recollir ahir el relleu a Jordi Minguillón, al qual els vots del 13 de desembre han relegat del govern comunal a l’oposició.

Abillat per última vegada amb la vestimenta tradicional, Minguillón va acomiadar-se del càrrec que ocupa des del març passat –quan la cònsol major, Rosa Ferrer, va deixar el comú per ser ministra– qualificant els últims mesos de «complexos i apassionants». El ja conseller de l’oposició va fer balanç del que deixa al nou equip: «Un equilibri entre la reducció de l’endeutament i el manteniment de tots els serveis; uns millors comptes sense renunciar al benestar; la defensa de les transferències comunals; un nou edifici administratiu; polítiques de dinamització comercial i harmonització de totes les zones, i promoció de la cultura i impuls a la candidatura de les falles a la Unesco».

El cònsol sortint va recordar que va ser «DA que va trencar els compromisos que havia fet amb l’anterior pacte [que Cd’i+DA es presentessin junts a les eleccions]» i va posar en dubte que la raó fos que Minguillón fos el cap de llista: «Ells tenien una estratègia diferent. L’excusa pot ser aquesta, o que avui fa sol i demà neva. Quan un es compromet a un pacte i no el compleix està faltant al compromís». El conseller va matisar que Cd’i ha decidit continuar endavant com a partit.

D’altra banda, Minguillón considera que deixa una millor parròquia als que assumeixen el govern, tot i que Marsol va replicar: «Jo miro endavant, no el passat». La cònsol major va afegir que, entre les primeres accions, serà «parlar amb les associacions de comerciants per encarar la qüestió de l’avinguda Meritxell i millorar l’entrada per l’avinguda d’Enclar. Endreçar i il·luminar la parròquia ho podem fer relativament ràpid i sense molta despesa». Precisament, una de les tasques prioritàries és l’aprovació del pressupost per al 2016. Marsol va recordar que hi ha marge i que s’aprovarà «adaptat a les necessitats i al nostre programa».

La cap de l’oposició del mandat comunal que comença és Dolors Carmona (PS), que va advertir al nou govern que «estarem molts amatents a la gestió». La socialdemòcrata també va subratllar que «s’abordi el tema de les transferències i les competències perquè els comuns tenen la necessitat d’actualitzar el marc legal». Carmona va garantir una oposició «constructiva» sempre que «els facilitin l’accés i la transparència a la informació». Per a la cap de l’oposició, el més urgent és «aprovar el pressupost».

Durant la sessió d’ahir es van nomenar Miquel Canturri i Mònica Codina consellers major i menor, respectivament, i Canturri també capità del sometent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT