PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els caganers més sol·licitats

Al Nadal no falla la figura a casa, i més si aquestes són de famosos d’arreu del món

Per EL PERIÒDIC

Berlusconi, Rajoy, Obama o Merkel són dels caganers més venuts.
Berlusconi, Rajoy, Obama o Merkel són dels caganers més venuts. | EL PERIÒDIC
Una de les tradicions més nostrades és la de posar la figura del caganer al pessebre. En els darrers anys se n’ha popularitzat la venda, esperonada per l’oferta de caganers de diferents personatges de l’actualitat que han convertit la tradició, per molts, en una col·lecció de caganers que creix any rere any.
 
 Els caganers del tió, de Leo Messi, del típic pagès català i del personatge de còmic infantil MIC són els més venuts d’aquest Nadal, segons ha informat l’empresa caganer.com, de Torroella de Montgrí. Entre els més destacats també hi ha les figures de l’exprimer ministre italià Silvio Berlusconi; del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; la barrufeta; la de la cantant Shakira i de la seva parella i jugador del FC Barcelona, Gerard Piqué.
 
 El caganer del Barça Leo Messi és el que més èxit ha tingut entre les figures d’esportistes, seguit de Gerard Piqué i de la mascota de l’Espanyol, el Perico. En política catalana, el caganer més venut ha estat el de Xavier Trias, per davant de l’expresident Jordi Pujol i d’Artur Mas. En política espanyola, lidera el rànquing el caganer Mariano Rajoy, des d’aquest dimecres president del Govern espanyol; seguit pel cap de l’oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba i de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero.
 
 Pel que fa a la política internacional, els més venuts han estat l’exprimer ministre italià Silvio Berlusconi, la cancellera alemanya Angela Merkel i el president dels Estats Units, Barack Obama. En categoria de personatges infantils, el més popular ha estat el del personatge MIC. Els barrufets i Bob Esponja també completen el podi en aquesta categoria.
 En l’àmbit de la cultura, destaca com a líder la figura de la cantant colombiana Shakira, seguida de Michael Jackson i John Lenon. Per últim, pel que fa als caganers que representen professions, el més venut ha estat el de la infermera, arquitecte i bomber. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT