Una errada d'Andrés deixa el Pidasa al capdavant en solitari

• El Lusitans defenia colideratge i amb un conservador 5-3-2 no pot amb un Escale que continua mirant amunt
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Gravet amb la pilota rodejat per Rodrigo (d'esquenes) i Felipe, en l'Escale-Lusitans, ahir a Aixovall. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Lusitans defenia colideratge ahir en el partit de la jornada de Primera contra l’Escale Santa Coloma i va caure derrotat per 1-0, fruit d’una errada infantil del meta Andrés que no va desaprofitar l’inquiet Víctor Bernat per apropar una mica més el seu equip a la zona de lluita pel títol.

Malgrat això la victòria del conjunt colomenc va ser del tot justa contra un Lusitans que va sortir a la gespa amb un esquema 5-3-2 donant prioritat a no perdre; la jugada li va sortir al revès a Vicens Marqués i el Pidasa, que va engrossar el seu llistat particular de golejades amb un 12-1 davant el Bar la Fira d’Andorra, s’ha quedat sol al capdavant de la classificació. El Matecosa Sant Julià no va fallar amb el Gestions JR Principat (4-1) i el Construccions Modernes Inter d’Escaldes per fi va sumar la primera victòria del curs (1-0 davant l’Encamp) que el permeten sortir de l’últim lloc de la taula.

el lusitans concedeix la pilota / Vicens Marqués optar per una tàctica 5-3-2 sabent de la superioritat tècnica del rival i la veritat és que fins que va arribar el gol de Bernat, al minut 44, gairebé no va concedir ocasions a l’onze de Luismi Aloy. I tampoc no va renunciar als tres punts, ja que al contraatac va gaudir d’alguna ocasió que hauria canviat el signe del matx. Al minut 20, per exemple, Pedro se’n va anar de Felipe per velocitat i va fer lluir Rivas amb un xut sec i potent però massa centrat, i el mateix davanter no va saber ni controlar ni rematar una passada en llarg de Meza que el deixava sol davant el porter.

L’Escale, de la seva banda, va tocar i tocar sense desesperar-se tot i que va veure una vegada i una altra com es diluien les ocasions quan superava la línia de tres migcampistes visitants. Només Víctor Bernat, d’esquenes des de la frontal, va tenir una posició més o menys clara per poder marcar a la mitja hora, però després de retallar a la dreta va xutar molt desviat.

Va ser en una pilota llarga i aparentment inofensiva quan Andrés va sortir a refusar-la tan malament que Bernat, que anava a pressionar-lo, se la va trobar als peus i més ràpid que tothom la va enviar al fons de la xarxa.

rectificació al segon temps / Va ser un cop psicològic molt dur perquè només quedava un minut per al descans i Marqués va haver de variar la tàctica inicial per passar al 4-4-2 en substituir un dels tres centrals, Samuel, pel migcampista Felipe. El cert és que amb més espais lliures en la zona de tres quarts l’Escale va ser molt més perillós i va gaudir de millors ocasions per fer el segon gol, però també l’Escale, amb més cor que cap, va tenir alguna per empatar.

Rodrigo va creuar massa després de rebre una passada en diagonal al minut 51; al 58 Baixinho va respodre amb un xut que va sortir fora des de la frontal després d’un rebuig. Boris va poder marcar de vaselina al 63 després d’una passada a l’espai de Bernat però Andrés va desviar a còrner amb la punta dels dits i al 77 Raya va protagonitzar una acció individual per la banda esquerra, va servir la passada de la mort a Gravet i aquest va xutar l’aire en una posició immillorable.

De nou Boris va fallar dues accions més als minuts 81 i 85 que havien pogut costar molt cares perquè en el descompte Luís va xutar una falta que entrava per l’escaire i Rivas va haver d’estirar-se per impedir el repartiment de punts.

‘póker’ de beto / El Pidasa va viure un festival de gols al partit d’Alàs i el golejador Beto va mullar quatre vegades per mantenir-se com un dels artillers de Primera. Va ser un partit sense color contra el Casa Benfica que al descans ja estava sentenciat amb un 6-1. A més de Beto van marcar Alejandro (2), Samir, Juli Sánchez (2), Renato, Òscar, Chancha de penal i Pedro Miguel el gol de l’honor.

El Matecosa tampoc no va tenir problemes per sumar els tres punts davant del Principat. Marcelo va avançar l’equip lauredià al minut 2 i al 37 Daniel Guitart va sorprendre marcant el gol de la igualada. Però abans del descans Matamala va tornar les coses al seu joc i a la segona part Jacques i Quim Salvat van arrodonir el marcador final.

Per últim l’Encamp i el Construccions Modernes van disputar una final de la lluita per la permanència que es va endur el conjunt escaldenc per empatar amb quatre punts amb el seu rival i el Principat. Telmo Alves va avançar l’Inter al minut 22, al 44 va empatar Carles Quintela i al 69 Mario José Almeida va marcar l’1-2 definitiu abans que al minut 75 l’Encamp es quedés amb deu homes per l’expulsió de Beltran en veure dues targetes grogues.