PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La FAM engega un nou projecte centrat en la Copa del Món

Hi ha canvis en l’estructura tècnica com a pas important cap a la professionalització

Per IVÁN MOURE

Els integrants de les seleccions d’hivern de la FAM i el cos tècnic, el president Jaume Esteve i representants de MoraBanc i el Govern, ahir.
Els integrants de les seleccions d’hivern de la FAM i el cos tècnic, el president Jaume Esteve i representants de MoraBanc i el Govern, ahir. | TONY LARA
La Federació Andorrana de Muntanyisme va presentar ahir a la seu de MoraBanc un nou projecte per a la secció d’hivern del tot engrescador, amb canvis destacats en l’estructura tècnica, que s’apropen una mica més a la professionalització d’un esport en ple debat per ser o no olímpic en un futur no molt llunyà, i un objectiu competitiu principal basat en la Copa del Món. Arriben bons temps després de la crisi. Segons el president, Jaume Esteve, l’ens federatiu està «sanejat i amb l’ambició de créixer».

Per començar, salta Jacques Soulié com a seleccionador i agafa el seu relleu Marc Pimienta, que tindrà per sota Ferran Vila i Xavi Comas com a responsables de l’equip sènior i júnior, respectivament. Hi haurà, doncs, una atenció més personalitzada que també permetrà exigir més als corredors: «Per a cada prova de la Copa del Món tots s’hauran de guanyar una plaça, basada en uns criteris assequibles, però molt exigents», va explicar Pimienta. El calendari començarà amb la Font Blanca Arcalís, que com és a casa podran córrer tots i començaran aquí a lluitar per guanyar-se el dret a disputar les següents, com serviran de trampolí els Campionats d’Andorra, Catalunya i Espanya. «No són uns criteris fixes, ja que poden variar en funció del nivell de la resta de corredors d’altres països però mesurarem els resultats en funció del percentatge de temps respecte del guanyadors de les proves. Ningú té el lloc assegurat però tampoc hi ha places limitades. Si s’ho guanyen tots, hi aniran tots», va deixar clar el seleccionador.

Aquest any també hi hauran Campionat d’Europa, que per a la FAM aquesta vegada tindran la mateixa importància que el circuit mundialista, el qual a més de la Font Blanca comptarà amb les cites italianes d’Albosaggia, Alpago-Belluno i Prato Nevoso a més d’Alpiniski, a Suïssa. «Tot està dissenyat no per tenir els millors d’Andorra, sinó atletes capaços de competir a l’elit», va recordar Pimienta abans de parlar de resultats: «Podem tenir un masculí al top-30, una fèmina al top-10 i fer podis en spoir». Perquè per a ell, els joves també compten. «Són tan importants com els sèniors».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT