PUBLICITAT

Ampli reportatge sobre Andorra a les línies aèries ucraïneses

  • Es tracta d'una iniciativa conjunta de la diplomàcia d'ambdós països
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les pàgines centrals de la revista ?Panorama' que recullen el reportatge Foto: ORIOL LLAURADÓ

les línies aèries internacionals no acostumen a fixar la seva mirada en Andorra, un país encara massa allunyat dels aeroports. És per aquesta raó que encara és sorprenent trobar-se amb un ampli reportatge sobre el país dels Pirineus a les pàgines centrals de la revista oficial d’una companyia aèria. Tan sorprenent fins al punt que aquesta tardor la revista d’una companyia aèria internacional s’ha fixat per primera vegada en el Principat. En un reportatge titulat Andorra la Bella –manllevant la versió andorrana del Barcelona posa’t guapa que el Comú de la capital va encunyar fa cosa d’un any– les Aerolínies Internacionals d’Ucraïna dediquen les pàgines centrals de la seva revista oficial, Panorama, a glossar les virtuts del Principat.

La publicació del reportatge, en ucraïnès i en anglès, es deu als contactes diplomàtics entre ambdós països. Durant la seva visita oficial fa uns mesos, l’ambaixador d’Ucraïna a Andorra, Anatolyi Scherba, va prometre al ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, la publicació del reportatge, realitzat també amb la col·laboració del Consolat honorari d’Ucraïna a Andorra, encapçalat per Antoni Zorzano. El mateix Zorzano va destacar la rellevància de la publicació del reportatge, tenint en compte que les línies aèries d’Ucraïna operen en més de 50 ciutats europees i tenen dos vols setmanals regulars a l’aeroport de Barcelona. D’altra banda, des del Consolat es va recordar que el turisme ucraïnès està considerat com un dels mercats emergents en aquests moments.

La cap de redacció de la revista Panorama, acompanyada d’un fotògraf i de la secretària de l’ambaixada ucraïnesa a Madrid, es va desplaçar a Andorra per a l’elaboració del reportatge. En ell s’hi glossa la història andorrana, començant per la fundació llegendària del país per Carlemany i seguint pels Pariatges i la creació del Consell de la Terra. L’autora se centra en l’oferta d’esquí, però també en les activitats d’estiu de les diferents estacions, com el golf o el descens en bicicleta de muntanya. Les aigües termals també ocupen un lloc destacat en el reportatge, per bé que qui el signa situa, per error, Caldea a Encamp, enlloc de a Escaldes-Engordany.

NI FRANÇA, NI ESPANYA / El leit motiv que marca tot el reportatge és un suposat viatge de dues amigues, una de les quals vol anar a França de vacances i l’altra, a Espanya. Després de discutir-ho, es decanten per Andorra. Les dues suposades viatgeres queden sorpreses per la gran oferta comercial, les rebaixes que comencen abans que enlloc i la bona relació qualitat-preu dels restaurants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT