PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El deute comunal se situa entorn dels 26 milions d’€

La parròquia bat el rècord de negocis oberts amb 1.300 establiments

Per E. J. M.

La consellera de Finances del Comú d'Escaldes-Engordany, Nuri Gómez, al centre.
La consellera de Finances del Comú d'Escaldes-Engordany, Nuri Gómez, al centre. | ÀLEX LARA
La consellera de finances del Comú d’Escaldes-Engordany, Nuri Gómez,va qualificar ahir de «xifres encoratjadores» la previsió de tancament de comptes del 2015 del comú. Gómez va anunciar que, a finals d’any, el deute comunal se situarà entorn dels 26 milions d’euros, «un 66% del límit exigit per llei. La consellera va matisar que, en els últims quatre anys, l’endeutament comunal s’ha reduït uns vuit milions d’euros, és a dir, un 25%.

Del pressupost per al 2015 del comú, 24,5 milions d’euros, un 20% s’ha dedicat a inversió (uns 4,9 milions d’euros), un 10% a amortització del deute i un 70% a despeses corrents (personal, etcètera).

Quant als ingressos, Gómez va destacar que han augmentat un 5,3%, uns 600.000 euros, dels quals 470.000 euros provenen dels aparcaments comunals. De fet, la targeta AD+, creada fa un any per facilitar l’estacionaments als pàrquings comunals, ja té 3.000 usuaris. Els ingressos també han crescut gràcies als impostos indirectes ja que, segons la consellera, «a finals de novembre hi havia més de 1.300 establiments donats d’alta a la parròquia, el rècord assolit».

La tercera parròquia que finalitza el cadastre

Escaldes-Engordany s’ha convertit en la tercera parròquia que finalitza i aprova el cadastre parroquial, després d’Encamp i d’Ordino. Els tècnics del departament d’Urbanisme del comú han identificat més de 40.000 unitats cadastrals després d’un treball complex que ha suposat realitzar l’aixecament topogràfic de totes les propietats urbanes i rústiques de la parròquia i identificar-ne el propietari. El comú ha invertit gairebé un milió d’euros en la tasca. El cadastre ha suposat identificar més de 40.000 unitats, en 350 hectàrees i més de 19.000 edificis.

La ingent tasca ha acabat amb tan sols 62 al·legacions, que ja han estat resoltes. El cònsol menor i conseller d’Urbanisme, Marc Calvet, va detallar ahir que el reduït nombre d’al·legacions s’ha aconseguit perquè «quan hi ha hagut un litigi s’ha cridat a totes les parts per resoldre-ho».

La consellera de l’oposició, la socialdemòcrata Cèlia Vendrell, va lamentar que el cadastre s’hagi aprovat dos anys i mig més tard del previst ja que havia d’estar acabat el juliol del 2013. Amb tot, va felicitar els tècnics per la feina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT