PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Escaldes tindrà en un any 48 hores d’autonomia en reserves d’aigua

Capesa ampliarà el seu capital per finançar un altre nou dipòsit amb una capacitat de 2.500 m3

Per ESTHER JOVER MARTIN

Construcció del nou dipòsit de la Plana, al costat del qual se’n vol fer un altre de 2.500 metres cúbics.
Construcció del nou dipòsit de la Plana, al costat del qual se’n vol fer un altre de 2.500 metres cúbics. | TONY LARA
Els problemes d’abastiment d’aigua potable a la parròquia d’Escaldes-Engordany estaran solucionats en menys d’un any. La companyia d’aigües Capesa farà una ampliació de capital social per poder finançar les obres d’un nou dipòsit de 2.500 metres cúbics, que es construirà paral·lelament al nou dipòsit que ja està en marxa, amb una capacitat també de 2.500 m3. Per tant, amb el dipòsit actual de la Plana (750 m3), més els dipòsits de Can Diumenge, Can Noguer i Rocacorba, i els dos dipòsits que es construiran en els pròxims mesos, la parròquia disposarà d’uns 7.000 m3 d’aigua emmagatzemada, que garantirà «48 hores d’autonomia» en cas que el servei s’hagi de tallar temporalment, segons va assegurar ahir el president de Capesa, Eduard López-Mirmi.

El Comú d’Escaldes-Engordany va celebrar l’última sessió de consell de l’any, i la darrera per a molts dels consellers actuals. Durant la sessió, el cònsol menor, Marc Calvet, va revelar que Capesa demanarà el suport dels seus accionistes [uns 780] en una assemblea general extraordinària per ampliar el capital i «fer front al cost de la construcció del segon dipòsit». López-Mirmi va puntualitzar més tard que el pressupost aproximat de la nova obra ronda el milió d’euros, ja que es podran aprofitar certificacions d’obra del primer dipòsit.

La crida d’ampliació del capital és per a tots els accionistes o els que vulguin ser-ho. Els particulars podran comprar accions –el valor de les quals és, actualment, d’uns 43 euros– fins al valor del 2% de l’empresa. En canvi, el Comú, que té el 6,2% del valor de la companyia, no té límit d’adquisició d’accions. Amb tot, Capesa i el Comú han arribat a l’acord que si la companyia d’aigües no obté mitjançant els petits accionistes l’ampliació de capital necessària per finançar el nou dipòsit, el Comú comprarà el valor de les accions fins arribar a la quantitat requerida. La corporació ja s’ha reservat una partida per al 2016, d’un milió i mig d’euros aproximadament, i si l’acaba destinant a la compra d’accions acabarà sent propietari d’un 25% de la companyia Capesa. «Serà una molt bona solució per als accionistes, per als usuaris, per a Capesa i per al comú», va subratllar el president de la societat d’aigües.

UN PACTE TRENCAT / López-Mirmi va explicar que, abans de les eleccions comunals, Capesa va fer un pacte amb dos partits polítics per a la construcció d’un nou dipòsit. «Només un partit ha honorat el pacte i, per sort, ha guanyat les eleccions», va indicar. El tracte consistia en què el comú ampliaria el seu accionariat, en una franja que podria arribar fins al 51%. Finalment, el percentatge s’ha limitat sobre el 25%, en cas d’haver de comprar un milió i mig d’euros en accions. «L’altre partit volia arribar al 51% pagant un milió i mig d’euros, quan el que falta per arribar-hi és de 3.745.300 euros», va dir.

Tot i que López-Mirmi va declinar posar noms, quan es va referir a «l’altre partit» ho feia dirigint-se al Partit Socialdemòcrata, que el mateix president de Capesa ha abandonat. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, va manifestar durant la sessió de comú la seva sorpresa davant l’anunci de l’ampliació de capital tot i que va considerar la decisió «positiva perquè és el millor per a que Capesa tingui liquiditat».
Capesa està pagant amb recursos propis la construcció del primer dipòsit, i amb l’ampliació de capital finançarà el segon. Tots dos han d’estar acabats el setembre que ve.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT