PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Tapacolls per ajudar el Nepal

La Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia crea un nou producte per recaptar fons per als projectes

Per ESTHER JOVER MARTIN

Els dos models de tapacoll que comercialitza l’ONG Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia dissenyats per Jordi Pinós.
Els dos models de tapacoll que comercialitza l’ONG Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia dissenyats per Jordi Pinós. | Muntanyencs per l’Himàlaia
Durant una dècada, la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia ha editat un calendari cada Nadal per recollir fons per continuar amb els seus projectes al Nepal. Després de deu anys, però, el format ha caducat i l’ONG s’ha reinventat: aquest any ha creat un tapacoll solidari, en dos models. «El nou producte de Nadal és el tapacoll, que és molt útil, no és estacional i tothom l’usa. A més, el disseny és maco!», subratlla la presidenta de l’ONG, Ester Segura. 
 
La iniciativa del calendari sempre ha funcionat, però l’entitat es volia renovar amb un producte que no caduqués i va pensar en el tapacoll, que es ven a un preu de 8 euros. Se n’han fet 1.500 exemplars de cada model i la recaptació obtinguda per les vendes es destinarà a la Llar d’infants Kalaish Home, que Muntanyencs per l’Himàlaia té al Nepal.

«No és un orfenat», matisa Segura, sinó que es tracta d’un centre per assegurar l’educació i la sanitat als infants més pobres del país, on estudien un centenar de nens i nenes. «Necessitem ampliar la Llar d’infants», explica la presidenta de l’ONG i, per això, s’han engrescat amb el nou producte solidari que es pot comprar en línia (www.mount4him.org) o als punts de venda col·laboradors. Fa uns mesos es van recollir uns 20.000 euros amb la venda de la polsera solidària Namasté, també per a l’ONG, però l’acció «va ser puntual» i, a més, va sortir d’una iniciativa particular que va ser tot un èxit.
 
Per llençar els tapacolls, la Fundació va contactar amb el dissenyador gràfic Jordi Pinós, resident a Barcelona però que aquí se’l coneix per encarregar-se del disseny gràfic del Museu del Tabac i per codissenyar l’exposició Benvingudes a casa vostra, dedicada a l’art romànic i barroc que es troba, sobretot, al Museu d’Art Nacional de Catalunya (MNAC).

El dissenyador Jordi Pinós conta que en l’encàrrec li van demanar que s’inspirés «en els colors d’Andorra» i, per això, un dels models es basa en «colors i formes orgàniques naturals, amb colors de roca, vegetació, l’aigua dels llacs i del cel...». A més, com que «la noció que tenim d’Orient és molt acolorida, també encaixen amb l’imaginari de l’Himàlaia i el Nepal». El model és «abstracte», amb una sensació de «textura», detalla Pinós. L’altre model és més senzill, amb una fotografia de l’Himàlaia però amb un disseny de cercles per donar-li un altre aire, més modern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT