PUBLICITAT

Andorra La Vella

Vives creu que han plogut «acusacions molt injustes al país»

El copríncep destaca que cal saber reaccionar i canviar la imatge

Per ESTEFANIA GRACIA

Joan-Enric Vives visita als avis de la Residència Clara Rabassa, ahir.
Joan-Enric Vives visita als avis de la Residència Clara Rabassa, ahir. | TONY LARA
L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va destacar ahir que aquest ha estat un any «amb el que hem hagut de lluitar contra la corrupció, això és evident, és un tema que està a Andorra, per tant, hem de fer tot els possible per combatre aquest aspecte». Però «a mi sempre m’agrada recordar també que el no ser corrupte comença per un mateix, a vegades sabem veure-ho molt en els altres però no en nosaltres mateixos». 
Vives també va remarcar que aquest «ha estat un tema seriós i no tan sols hem de fer bé les coses sinó que també hem de mostrar que ho fem bé, ha estat un any on ens han plogut unes acusacions molt injustes al país, hem de saber reaccionar, ja no tan sols el Govern o els comuns sinó també tots els ciutadans». 
 
D’aquesta manera, Vives va fer una crida als habitants «perquè estimem Andorra i ens sentim orgullosos de ser andorrans, i alhora, així ho manifestem». Perquè «hem d’explicar els fets positius del nostre país i no ser coneguts només per ser un país que no fa be les coses, perquè no és així, per això cal explicar les coses molt positives que tenim i hem estat fent». 
 
Aquestes declaracions van tenir lloc durant la celebració eucarística preparatòria del Nadal pels avis de la Residència Clara Rabassa, on Vives va oficiar una missa pels assistent abans de fer un dinar de germanor amb els membres de la residència. Actualment, a l’espai residencial hi ha «15 avis al centre de dia, i de residents no arribem als 60, som una mica més de 50», segons va indicar la directora del centre. Durant la tarda, Vives també es va apropar al Centre Penitenciari de la Comella, a Andorra la Vella, per veure als que hi estan «i desitjar-los un bon Nadal en nom de la diòcesi i en nom meu propi».
 
 Un any d’eleccions / Durant la visita, Vives també va voler destacar que aquest «ha estat un any d’eleccions per a Andorra, ara tenim un consell nou, comuns nous, i el país més aviat s’ha renovat, s’ha pogut expressar i per tant és un any on cal destacar aquest element democràtic». Tanmateix, per al copríncep, «la democràcia és un punt fonamental, tot i que només és cada quatre anys que demanem l’opinió, a més, a Espanya és diferent, però a Andorra ho tenim millor perquè a aquí hi ha unes majories –i la llei ja ho preveu– que faciliten molt que no hi hagi d’haver tant sovint eleccions anticipades».  
 
Així, Vives va destacar que des d’Andorra «s’aposta per l’estabilitat, alguns ho critiquen però crec que és una bona mesura, almenys ens ha servit per a molts anys i podria ser també un fet molt positiu». D’altra banda, Vives va voler remarcar que el Nadal «és una festa que també permet fer balanç del que hem fet, del que no i del que hem de millorar».
 
«Jo voldria que Andorra excel·lís en solidaritat, és un any que ha estat marcat per tota aquesta allau de refugiats a Europa i el Principat també ha prestat la seva solidaritat i estem a temps de poder-ho fer, quan i com convingui, jo vaig demanar des de la festa de Meritxell que hi hagués una ajuda en els llocs on arriben aquests refugiats, que no només esperéssim a quan els tinguéssim a aquí i actuar llavors». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT