PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els alquimistes motivats per l’art

El col·lectiu Mountain Alchemists organitza un esdeveniment multidisciplinar a l’Era d’Ordino, a Casa Rossell

Per ESTHER JOVER MARTIN

Fotografia de grup dels membres del col·lectiu artístic Mountain Alchemists, format per Lluís Casahuga, Susanna Ferran, Frederic Hoffmann, Jessone Morillon, Eric Rossel i Sara Valls.
Fotografia de grup dels membres del col·lectiu artístic Mountain Alchemists, format per Lluís Casahuga, Susanna Ferran, Frederic Hoffmann, Jessone Morillon, Eric Rossel i Sara Valls. | EL PERIÒDIC
Recorden la cúpula geodèsica instal·lada a la Zona Ras de l’Andorra Land Art, al llac d’Engolasters? L’anomenat Espai Origen ha estat el culpable que sis artistes de diferents disciplines s’hagin unit per crear el col·lectiu Mountain Alchemists, format per Lluís Casahuga, Susanna Ferran, Frederic Hoffmann, Jessone Morillon, Eric Rossel i Sara Valls. Mountain, perquè són gent de muntanya, i alchemists, perquè els agrada el concepte d’alquimista, una persona capaç de convertir el plom en or.

 «Ens vam conèixer al Land Art, creant l’espai Origen, i ens hem batejat com els motivats, perquè tenim moltes ganes de crear art contemporani en diferents disciplines, com vídeo, fotografia, arts visuals, música i instal·lacions», va comentar ahir una de les muntanyenques alquimistes motivades, l’artista Susanna Ferran.

La pròxima acció  del col·lectiu és l’Alternadal, una proposta artística i lúdica en què han treballat tots sis.  AlterNadal consisteix en una acció del que es coneix com a pop-up gallery, és a dir, en «transformar un espai que no és una galeria d’art en una galeria temporal», va explicar Sara Valls. L’espai escollit és l’Era d’Ordino, de Casa Rossell, que s’ha condicionat i convertit en una sala polivalent per acollir diversos actes relacionats amb la cultura.

L’Era d’Ordino estarà oberta dissabte, des de les dues de la tarda fins a les dues de la matinada, i el públic podrà gaudir d’una quinzena de creacions, «col·lectives i individuals, des d’audiovisuals a música i obres plàstiques». La temàtica de les obres gira entorn de del concepte de Nadal: «Hem discutit molt sobre l’essència, la idea del Nadal», va puntualitzar Valls, i cada membre del col·lectiu ho ha treballat artísticament. «L’Alternadal és el primer esdeveniment que proposem com a col·lectiu. És un esdeveniment exclusiu i únic per reviure l’essència nadalenca a través d’una experiència artística i sostenible creada amb materials reciclats i reutilitzats».

A part de la part expositiva, el col·lectiu també ha organitzat dos concerts –a les cinc de la tarda i a les vuit del vespre–, a càrrec de Lluís Casahuga, en què «fa una revisió electroacústica de les nadales tradicionals catalanes». A partir de la mitjanit també hi haurà sessió musical, «però més festiva». L’Era d’Ordino també es convertirà en un bar lounge, en què s’oferiran productes de quilòmetre zero.

«L’esdeveniment està pensat per a tots els públics, proposant activitats interactives, paral·leles a les instal·lacions, en les quals  el públic podrà participar activament en l’experiència de la creació», explica el col·lectiu. «Convidarem als assistents a ser partícips d’una reflexió sobre la tradició nadalenca mitjançant la interacció tant amb les obres com amb els artistes. Instal·lacions, concerts, produccions audiovisuals, i la possibilitat d’endur-se una peça –regal– a casa», conclouen.

L’entrada a l’esdeveniment val 5 euros, ja que és una activitat autofinançada. Per als menors de 12 anys, l’entrada és gratuïta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT