PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Ld’A obté uns mals resultats i ha de frenar la seva eufòria

Les derrotes a Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella fan mal

Per A. COLOMINAS / J. R. BAIGES

El president de Liberals, Jordi Gallardo, amb la ministra de Salut, Rosa Ferrer, de Cd’I, ahir a Andorra la Vella.
El president de Liberals, Jordi Gallardo, amb la ministra de Salut, Rosa Ferrer, de Cd’I, ahir a Andorra la Vella. | EMILIO PRENAS
Patacada grossa a Sant Julià, i entrebancada a Andorra la Vella. Aquesta seria la principal radiografia de la nit electoral a can liberal. Amb el permís de David Baró, que ha aconseguit arrasar amb comoditat a La Massana.

I és que va ser una nit llarga, amb els dits encreuats mirant les pantalles mentre l’escrutini a Sant Julià avançava, fins que amb poc més del 90% la truita es va girar i Laurèdia en Comú els va aconseguir superar. La gestió dels darrers anys al comú, amb targetes de crèdit pel mig i problemes amb el Tobotronc, han passat factura als de Montserrat Gil, i s’ha acabat l’hegemonia dels liberals al sud.

A la capital el pacte amb Cd’i tampoc els ha donat els resultats esperats, relliscada  de les grosses que deixa Ferrer en una posició molt més feble que si hagués guanyat. Els pactes de la formació de la ministra i Minguillón no s’han acabat d’entendre, i malgrat l’esquerra ha crescut a la capital, ha quedat fragmentada i eclipsada pel debat entre les forces de centre-dreta.

Mentrestant a Encamp s’ho miraven amb millor cara, passar del no res al segon lloc a una distància del 10% de vots és una bona entrada de Troguet i els seus a la casa comuna.

I a Ordino tampoc han aconseguit engrescar prou gent. Si a les eleccions generals va anar de ben poc la victòria taronja, aquest cop, que hi havia tan sols dues candidatures, els vots socialistes se n’han anat cap a DA, augmentant la distància entre les dues formacions.

I a Escaldes-Engordany l’aparició dels liberals al feu de Martí es tradueix en un empat tècnic amb el PS, que malgrat treballar-se els resultats quatre anys ha quedat, per poc, per sota els de Magallón que no ha pogut frenar l’embranzida de Trini Marín.

El conseller Ferran Costa ho deia ahir: «No són bons resultats, no som d’aquells partits que volen disfressar els resultats electoral amb eufòria dissimulada. Els resultats no ens han acompanyat, teníem perspectives millors, i ara caldrà analitzar els resultats». S’agraeix la sinceritat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT