PUBLICITAT

Protecció Civil disposarà d'un nou espai el setembre del 2011

  • El Consell de Ministres acorda la licitació dels treballs mitjançant concurs, per un import de 892.000 euros
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici de les Boïgues, a Escaldes-Engordany Foto: EL PERIÒDIC

El Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències disposarà d’un espai remodelat a l’edifici de les Boïgues, a Escaldes-Engordany, a partir del setembre del 2011. El Consell de Ministres va acordar ahir la licitació de les obres de remodelació i adequació de la futura seu del departament, adjacent a les dependències de la Policia. El cost total de les obres, segons el que preveuen les condicions de licitació, serà de 892.000 euros. En canvi, un projecte per al qual encara no hi ha data és la posada en marxa del telèfon 112, per l’elevat cost d’introduir i mantenir en funcionament aquest servei. L’Executiu va aprovar ahir mateix la licitació d’altres obres, com ara la millora del refugi guardat del Comapedrosa, a la Massana, i de l’Auditori Nacional.

Els acords del Consell de Ministres, segons va explicar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, es van centrar bàsicament en la licitació d’obra pública. A més de la remodelació de la planta 4a de l’edifici de les Boïgues, que permetrà «la ubicació definitiva del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències i també el seu creixement», segons va indicar Bartolomé, el Govern va donar llum verd a dos concursos públics més: un per a la millora dels equipaments i les instal·lacions de l’Auditori Nacional, a Ordino, per un import de 310.000 euros, i l’altre per a les obres de millora del refugi guardat del Comapedrosa. També es van aprovar provisionalment les obres de desviació de la CG-2 a Encamp, per 780.000 euros.

En el cas de l’Auditori Nacional, la voluntat és millorar sobretot els sistemes de seguretat i el manteniment de l’edifici, i els treballs se centraran en el sistema contra incendis, el sistema elèctric i la calefacció. Bartolomé va titllar «d’insuficient» la inversió en seguretat i manteniment que s’havia fet fins ara en aquest edifici i va subratllar que el concurs per adjudicar els treballs es convoca amb caràcter d’urgència, aprofitant un crèdit extraordinari que es va aprovar el 31 de març passat.

L’anunci de les licitacions d’obra nova va anar acompanyat, en qualsevol cas, del reconeixement dels límits que imposa el fet de no disposar d’un pressupost aprovat per a aquest any i de la incertesa del que passarà amb el pressupost que ha preparat el Govern per al 2011.

Així, Bartolomé va aclarir que les obres de les Boïgues estan previstes en dues fases i que una part dels treballs s’ha de finançar amb una partida plurianual inclosa al pressupost del 2011, que encara s’ha de tramitar. El fet que la planificació política «hagi de ser a curt termini» per la situació al Consell General fa que el Govern no posi data a la implementació del servei 112, que suposaria la centralització de totes les trucades d’emergència i «encara que és una idea bona, té un cost elevat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT