PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cd’i+Ld’A manté que el balanç de nous comerços és positiu

Entre el 2008 i el 2015 el saldo d’obertura de botigues ha estat de 79

Per EL PERIÒDIC

L’equip de Cd’i+Ld’A, amb la ministra Rosa Ferrer en primer pla, celebren el final de la campanya, ahir.
L’equip de Cd’i+Ld’A, amb la ministra Rosa Ferrer en primer pla, celebren el final de la campanya, ahir. | CD'I+LD'A
La candidatura de Cd’i+Ld’A confia en la vitalitat del comerç de la parròquia i ahir va voler transmetre un missatge positiu. Per rebatre els altres aspirants al consolat que, durant la campanya, han criticat el tancament continuat de botigues, el número 2 de la llista, Víctor Pintos, va argumentar que «veníem d’uns anys en què la tendència va ser negativa: del 2008 al 2012 es van tancar més botigues que no pas es van obrir, però aquests darrers tres anys la tendència s’ha revertit i, tot i que és cert que hi ha comerços que tanquen, com passa a totes les ciutats, el balanç és positiu».

Els candidats d’Andorra la Vella, acompanyats per la ministra Rosa Ferrer, líder de Cd’i, van convocar el veïnat dels barris del Puial, Ciutat de Valls, Barri Antic i Quatre Camins, i l’Associació de comerciants del centre històric, per compartir neguits i suggeriments per activar el comerç i l’economia de la parròquia.

El cap de llista, Jordi Minguillón, i Víctor Pintos, van aportar dades per corroborar que el comerç va bé: l’any 2014 i el 2015 es va produir un saldo positiu de 75 i 79 negocis de més, respectivament. Més xifres, mentre que l’any 2008 es va tancar amb un saldo negatiu de 75 botigues menys, és a dir, hi va haver 267 baixes per només 192 altes. El 2014 la xifra de 75 comerços va ser positiva, és a dir, van obrir 283 botigues per 208 que van tancar. El 2015, per ara, compta amb un saldo positiu de 79 nous comerços.

Els representants de Cd’i+Ld’A també van puntualitzar que, tot i «la gran davallada dels anys més durs de la crisi econòmica, el saldo en el període de 2008 a 2015, continua sent positiu pel que fa al nombre de nous comerços. Per tant, en els últims vuit anys, hi ha hagut 1.948 baixes i 2.000 altes, amb un saldo positiu de 52 nous comerços. Minguillón va celebrar que, en els últims tres anys, s’ha aconseguit revertir la tendència negativa de cinc anys.

Pintos va explicar que «el comú ha treballat els últims anys per aconseguir trobar espais de diàleg amb els diferents representants de l’àmbit empresarial i comercial, però segurament encara hem de fer més». El candidat va afegir que «també cal que s’escoltin entre ells, que intercanviïn opinions, necessitats i propostes, ja que no és fàcil arribar a solucions consensuades». Una de les prioritats de la candidatura és un Pla Estratègic per al desenvolupament econòmic, social i cultural.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT