PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un debat a quatre descafeïnat

Els candidats es van fer cara a cara els retrets que s’han anat llençant a la campanya

Per ESTHER JOVER MARTIN

Minguillón, Carmona, Xavi Palma (ATV), Marsol i Roca, al debat d’ahir.
Minguillón, Carmona, Xavi Palma (ATV), Marsol i Roca, al debat d’ahir. | TONY LARA
Nihil novi sub sole («no hi ha res de nou sota el sol»). L’esperat debat dels candidats d’Andorra la Vella no va ser el ring de tres contra un que se sospitava: els quatre aspirants a cònsol major es van limitar a exposar el programa i a recordar-se els retrets que s’han anat fent durant la campanya. Cap d’ells es va treure cap as de sota la màniga per sorprendre l’audiència i captar els indecisos.

Els punyals van voler en totes direccions. De Delfí Roca a Dolors Carmona per deixar clar que Sentit Comú no és PS, «és un partit nou», i a la inversa, per deixar clar que el PS és la marca original i no la blanca: «Si es vol una opció progressista, és el PS, els socialdemòcrates», i de Marsol a Carmona, que va retreure que el govern comunal socialdemòcrata va augmentar el deute, i a la inversa, per lamentar que el Govern de DA no va voler «obrir la caixa de Pandora» i revisar les transferències i competències comunals. Minguillón va esquivar els punys que li llençaven els que aspiren a la seva cadira i va treure pit posant sobre la taula «la feina feta» durant els últims quatre anys i defensant la gestió de l’últim mandat comunal.

Carmona, Roca i Marsol van insistir en els seus projectes de revitalització de la parròquia, d’embelliment, d’higiene, de millorar la il·luminació, de posar la ciutadania com a prioritat i de recuperar l’embranzida de la capital que, segons ells, ha perdut pistonada respecte la parròquia veïna. Minguillón va replicar argumentant que la parròquia és la que té més pes econòmic, «un 45% de la recaptació tributària de tots els comuns», i va clamar que Andorra la Vella continua sent el motor del país.

Entre les perles pronunciades en un debat monòton, en què es van repetir els ítems escoltats durant gairebé 15 dies de campanya electoral, Delfí Roca es va endur la grossa: «Espero que ara no s’il·lumini tot amb leds, que rima amb verds», va bromejar respecte el suport que el partit dels Verds han mostrar a la candidatura Cd’i+Ld’A.

En els últims minuts del debat, Carmona va treure el tema de l’heliport, en què tots van estar d’acord: no. Els candidats van insistir en què no volen l’aeròdrom a la Comella, i van donar el tema per tancat. Minguillón va recordar «la fotografia que val més que mil paraules» en què se’l veu adherint-se amb una firma a la Plataforma veïnal de no a l’heliport.

L’únic moment de tensió durant el debat va ser quan Roca va parlar de «favoritismes» i «societats públiques que acaben pervertides». Minguillón va exigir que es deixés d’insinuacions i posés un exemple, i el de Sentit Comú va preguntar per l’adjudicació de la pista de gel. El cònsol actual va insistir que s’ha celebrat un concurs públic.  Un tema, però, que ja s’havia comentat durant la campanya, tot i que ahir ho van fer cara a cara.
Minguillón (Cd’i+Ld’A), Carmona (PS+I), Marsol (DA+I) i Roca (Sentit Comú). Alea iacta est.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT