PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

‘El amor brujo’ i Earth, Wind & Fire, estrelles de la Temporada

El so de Nova York, jazz i el ‘Rèquiem’ de Mozart completen el cartell

Per EL PERIÒDIC

Coreografia sobre ‘El amor brujo’, de la Compañía Antonio Gades.
Coreografia sobre ‘El amor brujo’, de la Compañía Antonio Gades. | JAVIER DEL REAL
La Temporada de música i dansa d’Andorra la Vella MoraBanc s’ha abonat a la música espanyola. Un dels plats forts de la programació del 2016 serà l’actuació de la Compañía Antonio Gades. A més, després de l’apoteòsic èxit aconseguit per Kool & the Gang fa dues temporades, es repeteix la fórmula convidant un altre grup històric: Earth, Wind & Fire. El cartell d’espectacles el completen l’Orquestra de Ràdio Colònia, el Gonzalo Rubalcaba Trio i l’Orquestra de Cadaqués. Per presentar la Temporada 2016, l’organització va convidar ahir la cantant Sara Pi perquè actués per als assistents a l’acte.

La Temporada començarà el 29 de gener amb l’actuació de l’Orquestra de Ràdio Colònia, amb el pianista Wayne Marshall com a concertino-director. Marshall portarà el so de Nova York a Andorra, ja que és considerat un dels millors especialistes en la interpretació pianística i en la direcció de l’obra dels compositors americans més importants, sobretot Gershwin i Leonard Bernstein. Marshall és director titular de l’Orquestra de Ràdio Colònia WDR.

El pianista i compositor de jazz Gonzalo Rubalcaba, un virtuós instrumentista considerat com una de les principals figures del jazz afrocubà, actuarà en format trio el 13 de febrer. Rubalcaba estarà acompanyat en el concert per Ernesto Simpson al contrabaix i Armando Gola a la bateria.

La Compañía Antonio Gades, un dels grans puntals de la dansa espanyola i flamenca, actuarà el 5 de març. La companyia portarà a la Temporada Fuego, la versió d’El amor brujo que va suposar l’apropament escènic de Gades al ballet de Manuel de Falla. El muntatge va ser, a més, l’última de les seves col·laboracions amb Carlos Saura. La Compañía Antonio Gades es basa en el repertori del coreògraf Antonio Gades, i exhibeix l’estil de l’escola particular definida per Gades que la diferencia de la resta de formacions espanyoles. La companyia, amb la direcció artística de Stella Arauzo, barreja diverses generacions d’artistes que fan possible la transmissió directa de les línies que caracteritzen l’escola gadesiana: un llenguatge estètic i depurat, alhora que arrelat en les tradicions i la cultura del poble espanyol.

RÈQUIEM DE MOZART / La quarta cita de la Temporada serà amb l’Orquestra de Cadaqués, dirigida per Gianandrea Noseda, que interpretarà el cèlebre i universal Rèquiem de W. A. Mozart. El concert serà el 25 de març. L’Orquestra de Cadaqués es va formar el 1988 a partir d’un grup de joves músics espanyols i d’altres països d’Europa. D’origen mediterrani però amb una clara visió cosmopolita, l’Orquestra de Cadaqués va ser reconeguda ràpidament en l’àmbit musical per la qualitat i el compromís dels seus músics i el dinamisme dels seus projectes.

Finalment, el cartell de la Temporada de música i dansa MoraBanc 2016 es clourà el 13 de maig amb el funk dels mítics Earth, Wind & Fire. Al McKay, compositor i membre fundador de la banda original, va decidir recuperar l’esperit dels Earth, Wind & Fire amb una formació que ens traslladarà a les mítiques nits de ritme funk dels anys 70 i 80, en què no faltaran temes com September, Let’s Groove, Boggie Wonderland, Fantasy, Sing a Song, Shining Star o Pride.

MoraBanc posarà a la venda per internet les entrades anticipades per a la Temporada 2016.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT