PUBLICITAT

Els funcionaris de la capital emprendran accions legals

  • La decisió es va prendre amb un 90,9% dels vots dels assistents
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un centenar de funcionaris van respondre ahir a la crida del Sitca Foto: ANA / N. M.

El Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) va acordar ahir, mitjançant votació, emprendre accions legals en contra de la decisió de la Junta de Govern de la corporació comunal d’aplicar un coeficient corrector del 10% a les avaluacions de la gestió de l’acompliment (GAdA) corresponents al període 2008-2009. En total, van ser un centenar de persones les que es van reunir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per participar en l’assemblea extraordinària del Sitca. Ara bé, els treballadors del Comú podien delegar el vot, motiu pel qual el nombre total de vots emesos va ser de 143. El resultat de la votació va ser «un aclaparador sí», tal com va manifestar el president del sindicat, Cristian Asensio: 130 vots a favor del recurs a la Batllia (90,9%), 8 vots en blanc (5,6%) i 5 vots en contra (3,5%).

Els treballadors del Comú, funcionaris o no, es van assabentar de l’acord de la Junta de Govern el mateix dia en què es va prendre, és a dir, divendres passat. Aleshores, el Sitca es va posar en contacte amb l’assessoria jurídica, que els va comunicar que els treballadors disposaven de 13 dies hàbils per recórrer la decisió a la justícia. Ara que l’assemblea dels treballadors ja s’ha pronunciat, el Sitca informarà l’assessoria jurídica de la decisió presa, per tal que aquesta pugui presentar el recurs.

Els motius del comú / El motiu al·legat des del Comú per aplicar aquesta mesura és que, en la majoria dels casos analitzats, la gestió de l’acompliment s’havia puntuat a l’alça: el 50% dels avaluats havien obtingut un notable o un excel·lent, el 41% havia estat valorat amb un bé i el 10%, amb un suficient. Un percentatge molt petit, el 0,7%, havien suspès. Amb la rebaixa de les notes es produeix també una rebaixa substancial de l’import que haurà d’abonar el Comú per pagar el GAdA i que, en un principi, s’havia estimat en 250.000 euros. És per aquest motiu que els responsables del Sitca estan convençuts que el motiu real és «econòmic» i es mostren decebuts en la manera de procedir del govern local. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT