PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un gener amb valsos d’Strauss i un concert simfònic d’ABBA

També hi haurà un recital amb música de cinema, dansa i gospel

Per E. J. M.

Ball i música es combinen en l’espectacle de l’Strauss Festival Ballet Ensemble.
Ball i música es combinen en l’espectacle de l’Strauss Festival Ballet Ensemble. | EL PERIÒDIC
Els valsos d’Strauss i els temes d’ABBA amb orquestra simfònica són dues de les singulars propostes que es podran gaudir durant el mes de gener. Els dos espectacles, de gran format, ompliran l’escenari de músics i, en el primer cas, de ballarins. A més, hi haurà dues oportunitats per gaudir de l’espectacle de valsos.

La gira europea de l’Strauss Festival Ballet Ensemble s’aturarà a Andorra en dos ocasions: el dia 6 amb el Concert de Reis, a l’Auditori Nacional, i el dia 13 amb el gran Concert d’Any Nou, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’espectacle, amb música de Johann Strauss i un ballet, fa més de 26 anys que roda pel continent i ja l’han presenciat més de 5 milions de persones.

El programa del concert està inspirat en la tradicional cita que cada any té lloc a Viena i inclou els títols més coneguts del rei del vals,  com Napoleó, Festa de les flors, El vals de l’emperador o Champagne. Evidentment, no hi faltaran les composicions més famoses d’Strauss (1825-1899), El bell Danubi blau i la Marxa Radetzky, el tema que tanca cada concert amb el públic picant de mans al ritme de la música.

ABBA / Una proposta molt diferent serà la d’ABBA Symphonic, en què el quartet vocal femení The Amazones interpretarà cançons del cèlebre grup suec acompanyat de la Cinema Symphony Orchestra. L’espectacle tindrà lloc el 20 de gener al Centre de Congressos.

Mamma Mia, Super Trouper, Dancing Queen, Waterloo, Happy New Year i The winner takes it all són alguns dels temes que reviuran en versió simfònica. The Amazones i la Cinema Symphony Orchestra fusionaran els èxits del quartet nòrdic.

MÚSICA DE CINE / La Cinema Symphony Orchestra també actuarà el 5 de gener, a l’Auditori Nacional, amb un espectacle dedicat als grans èxits de la música del cinema, «amb les melodies immortals que van ajudar a consagrar alguns dels films més taquillers i premiats de la història del setè art», segons promociona l’orquestra.

La gira cinèfila i musical, que fa més de 20 anys que volta, inclou temes de la saga James Bond, El senyor dels anells, La guerra de les galàxies, Pirates del Carib, Memòries d’Àfrica, Lawrence d’Aràbia, entre d’altres bandes sonores. L’orquestra simfònica va acompanyada d’una cantant.

EL LLAC DELS CIGNES I GOSPEL / El gener també serà un mes per gaudir d’un nou espectacle de dansa clàssica, en aquesta ocasió, del famós El llac dels cignes,  interpretat pel Ballet Nacional Ucraïnès d’Odessa. La funció serà el 15 de gener al Centre de Congressos. La posada en escena d’aquesta història universal comptarà amb més de 40 ballarins sobre l’escenari.

Abans de tota l’oferta d’espectacles del mes de gener, hi haurà un concert del Mississippi Gospel Choir el dia 27, a l’Auditori Nacional. Les grans veus de la música negra tornen per vuitena vegada amb una proposta renovada, Hallelujah!. El repertori farà un recorregut per les cançons espirituals del segle XIX, de profundes arrels religioses, fins a un homenatge a les cançons protesta i marxes per la llibertat, com Oh Happy Day!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT