PUBLICITAT

La Cambra recupera la proposta de pacificar el trànsit a Meritxell

  • La mesura, que només s'aplicarà si hi ha consens, s'estudia també per a l'avinguda Carlemany i carrers adjacents
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Centre de Congressos va aplegar ahir al matí comerciants i també representants insitucionals. Foto: TONY LARA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra confia que el Pla de dinamització del comerç que ha engegat comenci a donar els seus fruits abans de mig any i que, si s’assoleix el consens necessari entre els comerciants, es pugui pacificar finalment el trànsit al voltant de l’eix que configuren les avingudes de Meritxell i Carlemany. Així ho va dir el president de la Cambra, Marc Pantebre, coincidint amb la celebració de la jornada 50 propostes per dinamitzar el comerç a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
L’objectiu de la jornada organitzada per la Cambra de Comerç, que va tenir lloc ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, era precisament posar en comú un seguit de propostes que han de contribuir a dinamitzar el comerç a les dues parròquies centrals. Els temes que es van tractar, tant en les dues taules rodones com en el torn d’intervencions del públic, van ser diversos, si bé hi va haver algunes qüestions que van sortir reiteradament: la consolidació i la promoció d’una marca, la formació del personal per garantir una millor atenció al públic i l’especialització dels comerços, a més de la possibilitat d’organitzar activitats d’animació comercial –com ara les exposicions de cotxes Porsche i Ferrari que el Govern ha promogut recentment.
Ara bé, el tema estrella va ser, sens dubte, l’eventual vianantització de l’eix format per les avingudes de Meritxell i Carlemany, que, en qualsevol cas, passarien a formar una sola unitat, sobretot pel que fa a la seva promoció de cara als turistes. Els cònsols  d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Rosa Ferrer i Antoni Martí, van supeditar una actuació en aquest sentit a «un ampli consens» entre els comerciants i altres persones que es puguin veure afectades per una mesura d’aquest tipus. Martí va assegurar que no farà res que vagi «en contra de la voluntat popular» i Ferrer va aclarir que, si s’arriba a tirar endavant, «s’haurà de fer ben fet» –en contraposició a l’experiència de cinc anys enrere, quan «es van posar unes tanques sense la corresponent senyalització i sense planificar les alternatives de mobilitat».

Implicació de tothom / En la seva intervenció final, Pantebre va demanar la implicació de tothom, sector privat i institucions públiques, en l’aplicació del Pla de dinamització del comerç. El president de la Cambra de Comerç es va mostrar convençut que la reorientació dels usos de l’espai públic i la pacificació del trànsit són «per si sols, elements dinamitzadors del comerç». No obstant això, va reconèixer que és difícil arribar a un posicionament unànime en relació amb aquesta qüestió.
Pantebre va proposar la creació d’una comissió gestora que s’encarregui de recollir les diferents sensibilitats, per arribar a un consens i a formular un pla executiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT