PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

No es descarta cap hipòtesi sobre la desaparició de l’escaldenca Lurdes López

La dona acostuma a passejar per la zona del camí del Rec del Solà

Per JOSEP ROMERO

Els cossos de seguretat rastrejant la zona del Rec
Els cossos de seguretat rastrejant la zona del Rec | Tony Lara
Continua la incertesa sobre la desaparició de Lurdes López, de 57anys,  que va desaparèixer el vespre del passat dia 2 a Escaldes-Engordany. El seu fill, Joan Fernández, va explicar a EL PERIÒDIC que tant la família com la policia no descarten cap hipòtesi sobre l’absència de la seva mare. 
 
Fernández va assegurar que «no hi ha cap motiu aparent que pugui donar alguna pista sobre quins motius van portar a la mare a no tornar al seu domicili», en el qual convivia amb la seva  parella i amb un dels seus dos fills». La seva germana viu a Barcelona. També tenen família a Galícia però «no tenim notícia que hi hagi marxat amb aquests familiars». 
 
La manca d’informació sobre la sort de l’escaldenca fa que la família visqui «uns moments molt tensos i ens trobem molt desorientats» per la qual cosa va tornar a fer una crida a la col·laboració ciutadana per «qualsevol pista que doni una mica de llum al nostre patiment».
 
La desapareguda acostumava a passejar pel camí del Rec del Solà, «caminar era una de les seves aficions preferides». Aquell dimecres al vespre es va acomiadar del seu fill a casa seva i el va manifestar la intenció «de fer un passeig per aquell mateix indret». Passaven les hores i la dona no tornava. Es van activar les alarmes i la família va avisar a la policia i als bombers que, immediatament van iniciar les tasques de recerca, rastrejant en un primer moment les zones dels voltants del camí del Rec, entre les parròquies d’Escaldes-Engordany i la Massana. 
 
Les recerques per part dels cossos de seguretat no s’aturen i ahir les labors es van ampliar a la zona del sud de la capital. Entre les hipòtesis que es barallen està la seva marxa del Principat. És, per això, que la policia andorrana ha activat el protocol en aquests casos i ha posat en avís a la Interpol. 
 
L’equip policial a Andorra compta amb 6 unitats de grups especials que treballen conjuntament amb part de l’equip de bombers de muntanya, grup de suport i caní. Per altra banda també hi ha una àrea de policia judicial que s’encarrega de la investigació del nucli urbà a través de les pistes o declaracions de la població 
Lurdes López treballa en una granja del carrer Unió d’Andorra la Vella i acostuma a fer de manera alterna jornades de treball de matí i tarda. 
 
CARTELLS / Després de llençar una crida a la ciutadania per tal que qui pugui tenir qualsevol informació sobre la dona i ho posi en coneixement de la policia, la família segueix la investigació de prop tot col·laborant tant en la recerca com en la difusió de la imatge de la desapareguda. Els cartells amb el nom i fotografia de López s’han repartit també més enllà de la frontera, amb l’objectiu d’exhaurir possibilitats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT