PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’estat d’inversió tèrmica prohibeix l’encesa de focs

La mesura es pren per evitar molèsties als veïns pels fums

Per EL PERIÒDIC

Mapa de la pàgina governamental www.aire.ad.
Mapa de la pàgina governamental www.aire.ad. | AIRE.AD
L’àrea de Protecció Civil i Gestió d’Emergències va haver de prohibir la tarda d’ahir l’encesa de fogueres al Principat a causa de l’estat d’inversió tèrmica al Principat. Segons es va informar des del cos de Bombers, aquesta mesura es pren en moments en què la temperatura de l’aire disminueix amb l’altitud, la qual cosa provoca que el fum «s’encalli a baixa alçada» i, consegüentment, pugui ocasionar molèsties als veïns de la zona, que podrien arribar a dificultats respiratòries i de visibilitat.

Per evitar no només els obstacles en la visió sinó la possibilitat que els fums «quedin flotant» sobre els carrers, Protecció Civil va allargar la prohibició quotidiana d’encendre focs des de les 8 fins al migdia fins passades les set del vespre. Fins i tot les permissions donades des de les administracions parroquials.

Les interdiccions se seguiran succeint en aquesta època de l’any malgrat el fred sempre que les condicions meteorològiques siguin d’inversió tèrmica per tal d’evitar que una capa dels fums resultants de fogueres o xemeneies envaeixin els cels del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT