PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Policia deté un home objecte de cerca per part de la Interpol

Nou cop en el marc de l’operació ‘Canó’ contra el tràfic de droga

Per EL PERIÒDIC

Edifici administratiu del cos de seguretat, entrada per Sabadell.
Edifici administratiu del cos de seguretat, entrada per Sabadell. | ÀLEX LARA
Dimarts passat el cos de la Policia va detenir a la frontera de Porta un home de 62 anys objecte d’una ordre europea de detenció emesa per l’Estat Francés el darrer setembre i difosa a nivell internacional per mitjà de la Interpol. L’acusat es troba ingressat al Centre Penitenciari de la Comella a l’espera que les autoritats judicials franceses facin el tràmits pertinents per tal d’extradir-lo i jutjar-lo per un presumpte delicte d’abandó de la família i d’impagament de pensions alimentàries.

En una setmana moguda que se salda amb un total de 14 detencions, els serveis de Policia van actuar novament contra el tràfic i consum de droga tot detenint un jove de 27 anys presumptament involucrat a l’operació Canó. Amb aquesta ja són nou les persones encausades a la investigació judicialitzada contra el tràfic d’estupefaents que permetia al juny el comís de 22,5 grams d’heroïna, 145,93 grams d’haixix i 4 pots de metadona pel qual ja es van detenir tres altres persones.

Ordres de recerca judicial/ A principis de la setmana anterior el servei policial posava fi a dues ordres judiacials de recerca tot detenint, d’una banda, una dona de 36 anys cercada des fa tres per causa de maltractaments en l’àmbit domèstic. D’altra banda, enxampava a la frontera franco-andorrana un home acusat per un delicte continuat de furt amb ús de força que es trobava en situació de cerca d’ençà 2010.

En l’àmbit del dret a la integritat física i la moral, els agents van haver de desplaçar-se al Tarter el matí de dissabte per l’esdeveniment d’una agressió. La intervenció, desencadenada pel requeriment d’una patrulla per part dels veïns, va acabar amb l’home de 41 detingut per atemptar contra la integritat física i moral d’una altra persona a la via pública.

Delictes contra el trànsit/ De les 14 actuacions que acabaven amb retinguts desenvolupades els darrers set dies, destaquen les detencions per delictes contra la seguretat del trànsit. Nou persones d’entre 19 i 50 anys eren controlades pels efectius sota els efectes de l’alcohol. El cas més destacat és el d’un home de 37 anys que en una parada rutinària a les 17.30 hores de la tarda donava 1’95 g/l. La matinada de diumenge quatre joves eren detinguts per superar la taxa i cometre, a més, danys materials al mobiliari urbà, infraccions del codi per un costat o conduir malgrat tenir el carnet suspès governativament, de l’altre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT