PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

DA proposa un servei de guarda d’infants per als caps de setmana

El candidat Marc Pons recorda que hi ha molts progenitors que treballen fins tard en serveis i comerç

Per E. J. M.

Marc Pons i altres membres de la llista de DA, ahir.
Marc Pons i altres membres de la llista de DA, ahir. | TONY LARA
La candidatura de Demòcrates per Andorra (DA) a la capital proposa que durant els caps de setmana també s’ofereixi un servei de guarda per a infants i encara més activitats socioculturals per a canalla i adolescents. L’aspirant a cònsol menor, Marc Pons, va recordar ahir que «Andorra la Vella és una parròquia avesada al turisme i al comerç i concentra molta gent que treballa en aquest sectors, i per això proposem estar al costat de les famílies que tenen infants». Pons va comentar que «en el porta a porta hem detectat, tot i que ja ho havíem detectat abans, que hi ha una manca de serveis per poder deixar els infants en guarda o en activitats de lleure».

La idea defensada per Pons és «mancomunar el servei amb d’altres parròquies, òbviament, amb Escaldes-Engordany, un espai per poder donar servei a les famílies que treballen fins tard al vespre o, fins i tot, fins a la matinada». El candidat a cònsol menor, en nom de la resta de la llista, va defensar que «és molt necessari perquè defensem una societat cohesionada i només hi arribarem si des de l’Administració comunal donem resposta a les necessitats de la ciutadania».

Amb tot, Pons va insistir que no es tracta només d’oferir opcions per atendre els infants de fins a 12 anys, sinó també de donar alternatives als adolescents i als joves, per a que puguin participar d’activitats socials, esportives i culturals, «amb més insistència del que ja s’està fent», va matisar Pons. De fet, el candidat va declinar respondre les acusacions del candidat de Sentit Comú Carles Perea, que ha criticat les accions de Marc Pons com a conseller de joventut del Comú d’Andorra la Vella, i el va qualificar d’estar «absent».

MANCOMUNAR AMB ESCALDES / Quant a l’espai mancomunat, pot utilitzar-se tant un equipament de la capital com un d’Escaldes-Engordany ja que «a les dues parròquies en tenim de suficientment grans, que el cap de setmana solen estar infrautilitzats, i ja tenim personal, per tant, és una mesura que no ha de tenir cap cost afegit, és qüestió de voluntat política», va argumentar Pons. Per finançar el nou servei, l’aspirant a cònsol menor va insistir que al programa electoral de DA s’insisteix en què se seguirà posant «especial èmfasi en totes aquelles famílies que no puguin sufragar el cost». De fet, serveis com les escoles bressol ja estan «molt subvencionats».

Pons va detallar la proposta ahir a la tarda al carrer Bonaventura Riberaygua, una zona plena de comerç de proximitat i de treballadors que són potencials usuaris del servei. Al candidat el van acompanyar els números 5, 6 i 8 de la llista de DA, Maica Nin, Ester Vilarrubla i David Astrié, respectivament.

DA inclou en el programa de paper que ha repartit entre la ciutadania la proposta social de treballar «amb els altres comuns per crear un centre mancomunat per fer-se càrrec dels infants per als pares que treballin els caps de setmana». Amb tot, el servei de guarda d’infants i d’activitats socioculturals no és el primer que DA proposa mancomunar amb la parròquia veïna. D’altres propostes per compartir amb Escaldes-Engordany són la creació d’una targeta única d’accés als aparcaments comunals i crear el primer circuit urbà del món d’aigües braves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT