PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Intercanvi de retrets entre Cd’i+Ld’A i DA

Minguillón defensa la feina feta i Marsol la critica

Per ESTHER JOVER MARTIN

Jordi Minguillón, Víctor Cabanes i Jordi Cabanes, de Cd’i+Ld’A, ahir.
Jordi Minguillón, Víctor Cabanes i Jordi Cabanes, de Cd’i+Ld’A, ahir. | TONY LARA
Continua l’intercanvi de retrets entre els candidats a la capital, ahir entre Cd’i+Ld’A i DA. Mentre el cònsol sortint i aspirant a la reelecció, Jordi Minguillón (Cd’i+Ld’A) treu pit sobre l’experiència comunal i la feina realitzada, alhora critica que les altres llistes ignoren com funciona el comú i presenten propostes «que ja estan fetes, hi ha candidats que qualsevol dia ens voldran fer el Túnel del Pont Pla». Per la seva part, la cap de llista de DA, Conxita Marsol, va deixar tot el mèrit dels últims vuit anys a Minguillón: «Ja veiem com tenim la parròquia, completament abandonada, la gent es queixa que està bruta, falta llum, ningú se sent atès ni escoltat, per tant, tot el balanç és seu».

Quant al fet que dos membres de la llista de DA –el número 2, Marc Pons, i la número 5, Maica Nin– siguin encara consellers del comú de la capital, Minguillón va rebutjar posar «qualificatius» però va afegir que «la ciutadania ho sap i podrà jutjar les persones que canvien el seu posicionament polític d’un dia per l’altre». «No els faig retrets», va puntualitzar, «que cadascú ho jutgi com ho cregui convenient».
Pons i Nin van declinar ahir fer cap comentari al respecte, i la cap de llista, Marsol, va matisar: «Volem mirar endavant, cap al futur, que és el que vol la ciutadania».

URBANISME I MERITXELL / Més enllà dels reprotxes mutus, les dos llistes van presentar ahir les seves propostes per a la parròquia. Minguillón va enumerar les accions que s’executaran immediatament si la ciutadania els repeteix «la confiança». El pressupost de l’any que ve preveu una partida de 300.000 euros per fer la separativa de les aigües pluvials i residuals a la zona de la Creu Grossa; l’ascensor de la Quirola, que connectarà l’avinguda Príncep Benlloch amb la zona de Tobira –un conveni signat fa un parell d’anys–; les escales que uniran el Lycée amb la part alta, fins al nou aparcament Giberga–; la separativa d’aigües a Prat Salit; continuar les obres fluvials a Santa Coloma i licitar un nou aparcament al parc Central quan es desenvolupi el pla urbanístic.

«Tenim experiència, feina feta, convenis signats, no necessitem un any per posar-nos al dia», va dir el candidat de Cd’i+Ld’a, «ara es parla molt, es fan volar coloms, com soterraments de 7-10 milions d’euros. Demagògia pura, no són realitats, nosaltres sí oferim fets», va concloure.

La candidata de DA va tornar a recordar la importància de l’avinguda Meritxell com a «centre econòmic i turístic». Per això, DA, la via comercial serà una de les primeres on s’implementarà el pla d’embelliment general de la parròquia: «Li donarem llum, que ens ho reclamen els comerciants, i s’ha de fer un paviment a l’alçada de les botigues que hi ha i de les persones que hi inverteixen». També va reiterar que la part baixa de l’avinguda, entre el carrer de la Unió i fins a la plaça de la Rotonda, serà per a vianants «si s’arriba a un consens». A més, Marsol va assegurar que la il·luminació és una de les assignatures pendents: «Si governem, els primers 100 dies la llum de la parròquia farà un canvi important si governem».

En resposta a les crítiques de Minguillón, l’aspirant a cònsol major va afegir que «potser més val fer volar coloms que no fer res, que és el que han fet en vuit anys» i va recordar la proposta de traslladar la Casa Pairal a la plaça del Poble o en algun altre emplaçament: «No és fer volar coloms, és una realitat que es pot fer en els dos primers mesos del comú, els avis se senten enterrats en vida».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT