PUBLICITAT

Cotxes, perfums, pinso i licors per al millor postor

  • La duana treu a subhasta 65 lots de productes valorats en més de 48.000 euros
EL PERIÒDIC
LES VALLS DE VALIRA

Periodic
Els lots emmagatzemats als soterranis de la duana, ahir Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

L’Agència Tributaria ha tret a subhasta 63 lots de productes comissats a la Farga de Moles amb un preu de taxació de sortida de més de 48.000 euros. La subhasta, que ha aixecat gran expectació, es fa per escrit, amb indicació de la postura per cadascun dels lots en un sobre tancat que es llegeix públicament. Al final s’anuncia el nom de l’adjudicatari que és qui ha ofert la quantitat màxima. Entre els productes que han sortit a subhasta hi ha des de vehicles per desballestar o vehicles en bon estat fins a bicicletes, lots de licor o pinso per a poltres.

En la subhasta que es va fer ahir amb lots comissats a la duana de la Farga de Moles, hi va acudir gent de tot l’Estat espanyol, segons va manifestar el cap de relacions institucionals de l’Agència Tributaria a Catalunya, Josep Maria Echevarrieta, que va afegir que hi ha hagut licitadors que han fet les seves ofertes per correu.

Els adjudicataris dels lots han d’abonar el preu que han fixat en el mateix moment de la subhasta davant la Mesa de Subhastes i disposen d’un mes per retirar els productes que han comprat.

Echevarrieta va explicar que gran part dels béns subhastats han estat comissats a la duana, però que n’hi ha d’altres que s’han abandonat pels seus propietaris per no poder pagar els impostos al passar la duana, inorma l’ACN.

Els lots, que inclouen begudes alcohòliques, perfums i materials de reparació de vehicles, no surten a subhasta per a particulars, sinó que només els poden adquirir empreses i societats presentant el resguard de pagament de l’Impost d’Activitats Econòmiques.

Echevarrieta va explicar que hi ha lots que es paguen per poc més del valor de taxació, però que en altres casos es duplica o triplicar el valor. El lot número 17, format per un vehicle de la marca Seat model Ibiza per matricular, que sortia a un preu de 601 euros, va ser adjudicat finalment per més del doble: 1.800 euros.

Alguns compradors, com en Ramon, es va desplaçar des de València per adquirir un lot de begudes alcohòliques i uns vehicles. En Ramon té un local d’oci i va assegurar que li surt molt més econòmic venir per adquirir aquests productes a la Farga.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT