PUBLICITAT

Madrid

Banco Madrid ven la seva gestora per 3 milions d’ €

El preu inicial va ser de 26.000 euros

Per El Periòdic

Una oficina de Banco Madrid.
Una oficina de Banco Madrid. | El Periòdic
Liberbank ha fet un negoci rodó: l’administració concursal de Banco Madrid –la filial espanyola de Banca Privada d’Andorra (BPA)– li ha venut la seva gestora de fons per uns 3 milions d’euros, la mateixa gestora que Liberbank va vendre a Banco Madrid, el març del 2013, per 26 milions d’euros, segons informa el diari econòmic Cinco Días.
 
La liquidació de Banco Madrid està en la seva fase final i fa tres dies que Liberbank, entitat financera dirigida per Manuel Menéndez, va recomprar la gestió del patrimoni dels fons que en el seu dia va cedir. A Liberbank l’operació li ha costat tan sols un 10% del que va cobrar per la seva venda. Liberbank ha recuperat a un preu quasi regalat un actiu que fa un parell d’anys va vendre en bones condicions i, a més, ara pot muntar una nova gestora, Liberbank Gestión, que ja compta amb l’autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. La compra es realitza en un moment en què els fons s’han convertit en un producte d’èxit en el sector bancari. Segons Cinco Días, Liberbank passarà a gestionar de nou 27 fons que sumen un patrimoni d’uns 1.800 milions d’euros.
 
Per a l’administració concursal de Banco Madrid la venda, per uns 3 milions d’euros, li suposa uns primers ingressos líquids. A més, també s’evita les accions legals amb què havia amenaçat Liberbank, que havia advertit de la possibilitat de rescindir la venda de la gestora de fons tancada el 2013 a causa de la liquidació de Banco Madrid. 
 
La gestora de fons es va fundar l’any 1992 i Banco Madrid la va adquirir el 2003. Deu anys després, el 2013, la gestora va superar els 4.000 milions de patrimoni, situant-se entre les 15 primeres gestores espanyoles gràcies, en part, a la compra dels fons de Liberbank que ara ha recuperat l’entitat a un preu molt inferior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT