PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Saboya reitera el compromís d’acollir refugiats davant l’OSCE

El ministre referma la necessitat de coordinar la lluita contra el terrorisme

Per El Periòdic

| el periòdic
El ministre d’Afers Exteriors va reiterar el compromís del Principat pel que fa a l’acollida de refugiats arribats de Síria. Gilbert Saboya recordava aquesta proposició en la seva compareixença a la 22a sessió del comitè de ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa inaugurada ahir i que avui es dóna per tancada a Belgrad, Sèrbia.
 
Tal com informa el Govern a través d’un comunicat de premsa, durant la sessió es van posar en relleu temes d’actualitat com el control de les armes, la lluita contra el tràfic d’ésser humans, la gestió de les fronteres, la prevenció i resolució de conflictes, la igualtat de gènere i l’observació d’eleccions. 
Sobre aquestes qüestions, Gilbert Saboya es va referir especialment als atacs terroristes ocorreguts recentment a París i en la necessitat de treballar conjuntament en la lluita contra el terrorisme. El ministre va parlar també a temes de migració i va destacar el compromís d’Andorra en l’acollida de refugiats de Síria pactat dins el marc europeu. 
 
Pel que fa a la dimensió econòmica, Saboya va refermar el compromís de transparència i cooperació per a la creació de marcs normatius per millorar el clima per als negocis i la inversió. El seu parlament tambéva incloure aspectes referents a les polítiques mediambientals globals i la seva aplicació local.
L’OSCE està composada per 57 estats d’Europa, Àsia Central i Amèrica del Nord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT